Pridať recept

Zemiakové pirohy s mäsovou plnkou

Zemiakové pirohy s mäsovou plnkou
Zdroj: Shutterstock‎
4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
zemiaky uvarené v šupke
trochu
hrubá múka
300 g
mleté mäso
1 ks
šalotka
2 strúčiky
cesnaku
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1/2 KL
mletý kmín
1 PL
petržlenová vňať
1 ks
cibuľa
100 g
slanina
trochu
olej

postup

1.
Nadrobno nakrájanú šalotku opečieme v panvici na oleji spolu s cesnakom. Pridáme mleté mäso, ktoré dochutíme soľou, korením, kmínom a opečieme ho domäkka. Odstavíme ho, vmiešame petržlenovú vňať a necháme vychladnúť.
 
2.
Vychladnuté zemiaky olúpeme, postrúhame, dochutíme soľou a pridáme toľko múky, aby sme vypracovali tuhšie nelepivé cesto. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme ho neho kolieska.
3.
Tie naplníme plnkou, preložíme a okraje poriadne uzavrieme. Pirohy uvaríme vo vriacej slanej vode, keď vyplávajú na povrch sú hotové (cca 8 minút). Podávame ich s opečenou cibuľkou a slaninkou na oleji.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky dokáže uvariť každý - alebo si to aspoň myslíte! Ale je veľa vecí, ktoré môžete robiť zle...
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako vatička. Ak ich raz vyskúšate, iné robiť nebudete
Jemné cesto, bohatá plnka a chuť perfektná. Do cesta nejde vajce, ale tajomstvo spočíva v inej surovine, toto je ona!
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
TOP
Sladké pirohy s čučoriedkami
Žiadne vajce, žiadne zemiaky a pirohy mäkké ako vatička! Toto sú najlepšie pirohy na svete, iné už nerobím, dnes so sladkými plnkami
Sladký obed aj dezert v jednom! Úžasne jemné a mäkké sladké pirohy tak, ako ich máme najradšej.
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...