Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Špenátová polievka

Novy_cas_pre_zeny
Novy_cas_pre_zeny
6
porcií
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 ml
voda
1 kocka
mäsový vývar
3/4 balíčkov
mrazený špenát
1 PL
maslo
1 PL
hladká múka
300 ml
smotana na šľahanie
1 ks
žĺtok
2 strúčiky
cesnak
soľ

postup

1.
Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme vodou. Pridáme kocku vývaru a necháme prevrieť.
2.
Do základu vložíme mrazený špenát a osolíme. Na miernom ohni povaríme, až sa špenát rozpustí a polievka zovrie. Cesnak ošúpeme, prelisujeme a ochutíme ním polievku.
3.
Nakoniec polievku zjemníme smotanou a rozšľahaným žĺtkom.
4.
Náš tip: Polievku môžete podávať so stratenými vajcami alebo s chlebovými krutónmi.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...