Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Špenátová polievka

Novy_cas_pre_zeny
Novy_cas_pre_zeny
6
porcií
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 ml
voda
1 kocka
mäsový vývar
3/4 balíčkov
mrazený špenát
1 PL
maslo
1 PL
hladká múka
300 ml
smotana na šľahanie
1 ks
žĺtok
2 strúčiky
cesnak
soľ

postup

1.
Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme vodou. Pridáme kocku vývaru a necháme prevrieť.
2.
Do základu vložíme mrazený špenát a osolíme. Na miernom ohni povaríme, až sa špenát rozpustí a polievka zovrie. Cesnak ošúpeme, prelisujeme a ochutíme ním polievku.
3.
Nakoniec polievku zjemníme smotanou a rozšľahaným žĺtkom.
4.
Náš tip: Polievku môžete podávať so stratenými vajcami alebo s chlebovými krutónmi.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...
pitny rezim
Cesta podzemnej vody
Cesta podzemnej vody
Voda je pre náš život veľmi dôležitá. Pre život na zemi predstavuje základ. Bez nej by sme prežili sotva pár dní...