Pridať recept

Zemiakové guľky s údeným mäsom

Zemiakové guľky s údeným mäsom
Zdroj: Shutterstock‎
4
porcie
130
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
zemiaky
1 ks
vajce
300 g
hrubá múka
trochu
soľ

Plnka:

500 g
údené mäso
500 g
kyslá kapusta
1 ks
cibuľa
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
olej

Ostatné:

1 ks
cibuľa
200 g
slanina
trochu
olej

postup

1.
Údené mäso umyjeme a vložíme do hrnca s kyslou kapustou. Zmes asi hodinu dusíme domäkka. Potom vyberieme údené mäso, necháme ho vychladnúť a pomelieme ho spolu s cibuľou. Zmes dochutíme soľou a korením.
 
2.
Zemiaky v šupke umyjeme a uvaríme ich v mierne osolenej vode. Necháme ich vychladnúť, olúpeme ich a postrúhame. Pridáme k nim soľ, múku a vajíčko. Vypracujeme nelepivé cesto, z ktorého urobíme valček.
3.
Z valčeka odkrajujeme kúsky cesta, ktoré roztlačíme, naplníme kapustovo-mäsovou plnkou a urobíme z neho guľku. Tie varíme v mierne osolenej vode cca 15 minút, až kým nevyplávajú na povrch.
4.
Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a slaninu a touto zmesou posypeme guľky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
TOP
Takto sa už nikdy neprilepí! Iba skúsení kuchári vedia, čo treba urobiť. Pripravte si tú najlepšiu domácu
Takto sa už nikdy neprilepí! Iba skúsení kuchári vedia, čo treba urobiť. Pripravte si tú najlepšiu domácu parenú knedľu a tento TRIK si zapamätajte
Aj vám sa parená knedľa vždy prilepí na parák? Odteraz sa vám to už nikdy nestane! Pozrite sa, čo stačí urobiť:
TOP
Sladké pirohy s čučoriedkami
Žiadne vajce, žiadne zemiaky a pirohy mäkké ako vatička! Toto sú najlepšie pirohy na svete, iné už nerobím, dnes so sladkými plnkami
Sladký obed aj dezert v jednom! Úžasne jemné a mäkké sladké pirohy tak, ako ich máme najradšej.
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta a absolútne fantastické
Bryndzové pirohy sú fantastické, ale tieto sú oveľa chutnejšie! Zvonka krásne chrumkavé, vo vnútri úžasne...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...