Pridať recept

Koláč z lístkového cesta s broskyňami

Koláč z lístkového cesta s broskyňami
Zdroj: Shutterstock‎
8
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
lístkové cesto
700 g
zavárané broskyne
3 ks
vajce
2 ks
žĺtok
250 ml
smotana na šľahanie
2 balíčky
vanilkový cukor
2 PL
kryštálový cukor
1 PL
marhuľový džem
podľa chuti
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske alebo už kúpime rozvaľkané a vystelieme ním okrúhlu formu, ktorú sme vymastili maslom a vysypali múkou.
 
2.
Cesto popicháme vidličkou a rozložíme naň broskyne. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme šľahačku a džem. Vaječnú zmes nalejeme na broskyne.
3.
Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme cca 40 minút. Upečený ho necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jablka v zupane
Cesto
 Kysnuté, piškótové, linecké, trené, lístkové, či odpaľované cesto. Viete, ktoré ako pripraviť a na akú...
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Najlepšie broskyňové koláče a zákusky: 10 overených receptov na fantastické marhuľové dezerty
Najlepšie broskyňové koláče a zákusky: 10 overených receptov na fantastické broskyňové dezerty
Nádherná vôňa a chuť broskýň sa nám spája s horúcim letom. Tieto výborné koláče si môžete pripraviť...
Tvarohový koláč s bielkovým snehom
Broskyňová pochúťka: Tvarohový koláč s bielkovým snehom
Leto nás inšpiruje k príprave vynikajúcich ovocných koláčov. Vyskúšajte tento s broskyňami a tvarohom.
Krémové rezy s broskyňami
Tromfne všetky zákusky: Jednoduché krémové rezy s broskyňami
Jednoduché piškótové cesto a svieže broskyne si zamilujete.
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!