Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Muffinový koláč

evauhlik
evauhlik
6
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

220 g
múka polohrubá
100 g
cukor
4 PL
kakao
1/2 balíčkov
prášok do pečiva
125 ml
olej
170 ml
mlieko
2 ks
vajce

Cesto bledé:

2 šálky
múka polohrubá
1 šálka
cukor
1/2 balíčkov
prášok do pečiva
1/2 šálok
olej
1 šálka
mlieko
2 ks
vajce

Ostatné:

ks
jahodový džem

postup

muffiny trochu inak...

1.
obe cestá sú na mufinny, použiť môžete len vážený alebo len šálkový (1 šálka= 250ml) recept a na tmavé cesto pridať kakao... Zmiešame všetky suché suroviny a zvlášť všetky mokré suroviny. Potom mokré suroviny vmiešame do suchých a vymiešame hladké cesto. Miesto kakaa môžeme použiť rozpustenú čokoládu cca 150g.
2.
cesto vylejeme do muffinkovej formy a dáme piecť na 190°C asi 15 - 20 minút
3.
Muffinky necháme vychladnúť, nožíkom vyrežeme zo spodu muffiny koliesko a lyžičkou vydlabeme vnútro. Stred naplníme pikantným džemom, napr. jahodovým. Muffinku uzavrieme "štuplíkom" z cesta... naplniť môžeme aj pudingom, nutelou, zmesou džemu, orechov a hrozienok....
4.
Rovnako ako tmavé cesto si pripravíme piškótové cesto, do chlebovej formy vylejeme cesto a postupne povtláčame upečené, naplnené muffiny
5.
pečieme na 170°C asi 40 - 45 minút, ja som v polovici pečenia zakryla formu alobalom
6.
mierne vychladnutý koláč vyklopíme z formy a dáme ho na mriežku vychladnúť... vychladnutý môžeme poliať čokoládou, alebo inou polevou, alebo len pocukrovať

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...