FOTORECEPT: Muffinový koláč
ingrediencie
Cesto bledé:
Ostatné:
postup
Muffiny trochu inak...
Obe cestá sú na muffiny, použiť môžete len vážený alebo len šálkový (1 šálka= 250ml) recept a na tmavé cesto pridať kakao. Zmiešame všetky suché suroviny a zvlášť všetky mokré suroviny. Potom mokré suroviny vmiešame do suchých a vymiešame hladké cesto. Miesto kakaa môžeme použiť rozpustenú čokoládu cca 150g.
Cesto vylejeme do muffinkovej formy a dáme piecť na 190°C asi 15 - 20 minút.
Muffinky necháme vychladnúť, nožíkom vyrežeme zo spodu muffiny koliesko a lyžičkou vydlabeme vnútro. Stred naplníme pikantným džemom, napr. jahodovým. Muffinku uzavrieme "štuplíkom" z cesta. Naplniť môžeme aj pudingom, nutelou, zmesou džemu, orechov a hrozienok...
Rovnako ako tmavé cesto si pripravíme piškótové cesto, do chlebovej formy vylejeme cesto a postupne povtláčame upečené, naplnené muffiny.
Pečieme na 170°C asi 40 - 45 minút, ja som v polovici pečenia zakryla formu alobalom.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.