Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Muffinový koláč

evauhlik
evauhlik
6
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

220 g
múka polohrubá
100 g
cukor
4 PL
kakao
1/2 balíčkov
prášok do pečiva
125 ml
olej
170 ml
mlieko
2 ks
vajce

Cesto bledé:

2 šálky
múka polohrubá
1 šálka
cukor
1/2 balíčkov
prášok do pečiva
1/2 šálok
olej
1 šálka
mlieko
2 ks
vajce

Ostatné:

ks
jahodový džem

postup

muffiny trochu inak...

1.
obe cestá sú na mufinny, použiť môžete len vážený alebo len šálkový (1 šálka= 250ml) recept a na tmavé cesto pridať kakao... Zmiešame všetky suché suroviny a zvlášť všetky mokré suroviny. Potom mokré suroviny vmiešame do suchých a vymiešame hladké cesto. Miesto kakaa môžeme použiť rozpustenú čokoládu cca 150g.
2.
cesto vylejeme do muffinkovej formy a dáme piecť na 190°C asi 15 - 20 minút
3.
Muffinky necháme vychladnúť, nožíkom vyrežeme zo spodu muffiny koliesko a lyžičkou vydlabeme vnútro. Stred naplníme pikantným džemom, napr. jahodovým. Muffinku uzavrieme "štuplíkom" z cesta... naplniť môžeme aj pudingom, nutelou, zmesou džemu, orechov a hrozienok....
4.
Rovnako ako tmavé cesto si pripravíme piškótové cesto, do chlebovej formy vylejeme cesto a postupne povtláčame upečené, naplnené muffiny
5.
pečieme na 170°C asi 40 - 45 minút, ja som v polovici pečenia zakryla formu alobalom
6.
mierne vychladnutý koláč vyklopíme z formy a dáme ho na mriežku vychladnúť... vychladnutý môžeme poliať čokoládou, alebo inou polevou, alebo len pocukrovať

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...