Žemľovka z hriankového chleba
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
biely hriankový chlieb
4
KL
marhuľový a jahodový džem
150
g
rozpustené maslo
250
ml
smotana na šľahanie
2
ks
vajce
1
ks
vaječný žĺtok
1
balíček
vanilkový cukor
2
PL
hnedý cukor
1/4
KL
mletá škorica
1
hrsť
hrozienka
postup
1.
Dva hriankové chleby vždy spojíme džemom, nakrájame ich na menšie pásiky a uložíme do misky. Pokvapkáme ich rozpusteným maslom.
2.
Vajíčka a žĺtok vyšľaháme, pridáme vanilkový cukor, smotanu a mletú škoricu. Touto zmesou zalejeme hriankový chlieb v miske. Všetko pokvapkáme zvyšným maslom, posypeme hrozienkami a pri teplote 190°C žemľovku pečieme do zlatista.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.