Pridať recept

Langoše zo zemiakového cesta

12
porcií
110
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

30 g
čerstvé droždie
150 ml
vlažné mlieko
1 PL
kryštálový cukor

Cesto:

500 g
hladká múka
200 g
uvarené zemiaky
150 ml
vlažná voda
trochu
soľ

Ostatné:

ks
olej na vyprážanie
podľa chuti
cesnak, kečup, tatárska omáčka a strúhaný syr

postup

1.

Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie a cukor. Múku zmiešame so štipkou soli, pridáme k nej nastrúhané zemiaky, vodu a vykysnutý kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme kysnúť.

 
2.

Vykysnuté cesto rozdelíme na rovnaké bochníčky, malo by ich byť cca 12. Prikryjeme ich utierkou a necháme opäť 15 minút kysnúť.

3.

Bochníčky rozťahujeme rukou od stredu ku okrajom prstami, ktoré sme si namočili v oleji. Langoše vyprážame v horúcom oleji do zlatista.

4.

Môžeme ich potrieť prelisovaným cesnakom, kečupom, tatárskou omáčkou a posypať syrom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky dokáže uvariť každý - alebo si to aspoň myslíte! Ale je veľa vecí, ktoré môžete robiť zle...
Rýchle nekysnuté nadýchané langoše, VIDEORECEPT
Ako obláčik! Vždy perfektné domáce langoše, chrumkavé a mäkké ako vatička, aj bez čakania (recepty na najlepšie langoše)
Krásne mäkké a zároveň chrumkavé. Reč je o milovaných langošoch. Pripravte si ich spolu s nami v tradičných...
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...