Pridať recept

Mandľová tortička s hroznom

8
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
mleté mandle
70 g
hladká múka
50 g
práškový cukor
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
80 g
maslo
1 ks
žĺtok
1 liter
mlieko
3 balíčky
vanilkový puding
5 PL
kryštálový cukor
500 g
hrozno

postup

1.
V miske zmiešame mleté mandle, múku, práškový cukor, kypriaci prášok, maslo a žĺtok. Rukami spracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske.
 
2.
Cestom vyložíme vymastenú formu, na cesto uložíme papier na pečenie, ten zaťažíme suchou fazuľou alebo ryžou a korpus pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C asi 20 minút. Upečený ho necháme vychladnúť.
3.
Z vanilkových práškov, mlieka a cukru pripravíme podľa návodu na obale hustý puding. Ten necháme trošku vychladnúť a nalejeme ho na predpečený korpus. Vrch torty ozdobíme hroznom a odložíme ju stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať