Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Stredomorské pečivo s mletým mäsom

Dr.oetker
Dr.oetker
25
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Na cesto:

350 g
hladká múka
1 balíček
sušené droždie Dr.Oetker
1 KL
soľ
200 ml
vlažná voda
2 PL
olej

Na náplň:

1 PL
olej
1 ks
červená cibuľa
350 g
mleté mäso
2 strúčiky
cesnak
1 ks
červená paprika
1 PL
rozmarín
1 KL
mletá sladká paprika
1 KL
soľ
1/2 KL
čierne korenie
100 g
krémový kozí syr

Na dip:

200 g
kyslá smotana
1 strúčik
cesnak
1 štipka
soľ
1 štipka
korenie

postup

1.
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím a soľou. Pridáme vodu a olej a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
2.
Na prípravu náplne na panvici s olejom orestujeme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso, pretlačený cesnak a na kocky nakrájanú červenú papriku. Ochutíme rozmarínom, paprikou, soľou a čiernym korením a asi 5 minút restujeme. Zmes odstavíme, vmiešame kozí syr a necháme vychladnúť.
3.
Do vykysnutého cesta ručne zapracujeme náplň. Z cesta vytvarujeme placky, ktoré nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 25 minút
4.
Na prípravu dipu v mise zmiešame kyslú smotanu s pretlačeným cesnakom, soľou a čiernym korením.
5.
Pečivo možno podávať teplé aj studené. Podávame s dipom.
6.
TIPY: Pre výraznejšiu chuť môžeme pečivo posypať 5 minút pred dopečením syrom. Dip možno pripraviť s bylinkami alebo s čili. Pečivo možno pripraviť s akýmkoľvek druhom mletého mäsa.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Husté, krémové, sýte polievky z tekvice hokkaido si určite zamilujete. Odporúčame ako teplú jesennú večeru. Polievočky...
ovsené vločky
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Váš žalúdok určite ocení, že telu môžete dodať niečo zdravé, výživné, prospešné, ľahko stráviteľné a pritom veľmi...
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...