Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Stredomorské pečivo s mletým mäsom

Dr.oetker
Dr.oetker
25
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Na cesto:

350 g
hladká múka
1 balíček
sušené droždie Dr.Oetker
1 KL
soľ
200 ml
vlažná voda
2 PL
olej

Na náplň:

1 PL
olej
1 ks
červená cibuľa
350 g
mleté mäso
2 strúčiky
cesnak
1 ks
červená paprika
1 PL
rozmarín
1 KL
mletá sladká paprika
1 KL
soľ
1/2 KL
čierne korenie
100 g
krémový kozí syr

Na dip:

200 g
kyslá smotana
1 strúčik
cesnak
1 štipka
soľ
1 štipka
korenie

postup

1.
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím a soľou. Pridáme vodu a olej a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
2.
Na prípravu náplne na panvici s olejom orestujeme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso, pretlačený cesnak a na kocky nakrájanú červenú papriku. Ochutíme rozmarínom, paprikou, soľou a čiernym korením a asi 5 minút restujeme. Zmes odstavíme, vmiešame kozí syr a necháme vychladnúť.
3.
Do vykysnutého cesta ručne zapracujeme náplň. Z cesta vytvarujeme placky, ktoré nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 25 minút
4.
Na prípravu dipu v mise zmiešame kyslú smotanu s pretlačeným cesnakom, soľou a čiernym korením.
5.
Pečivo možno podávať teplé aj studené. Podávame s dipom.
6.
TIPY: Pre výraznejšiu chuť môžeme pečivo posypať 5 minút pred dopečením syrom. Dip možno pripraviť s bylinkami alebo s čili. Pečivo možno pripraviť s akýmkoľvek druhom mletého mäsa.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
umyvacka riadu finish
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Neznášate každodenné umývanie riadu? Preskúmajte pádne dôvody, prečo si konečne zaobstarať automatickú umývačku.
Domáceho perníkové korenie
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vôňa perníkov alebo medovníkov neodmysliteľne patrí k Vianociam a čarovnej atmosfére, ktorú so sebou vianočné sviatky...
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov, môžeme si ju...