Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Rýchly vegan obed - grilovaný zeler a polentová kaša

Henrieta_Peskovicova
Henrieta_Peskovicova
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
zeler
2 ks
mladá mrkva
200 g
polenta
50 g
slnečnicové semienka
400 g
špenát
1 ks
cesnak
6 PL
kokosový olej
3 PL
sezamový olej

postup

Fajný obed  rýchlo a výdatne. Tento náhodný recept si nás získal. Vyprázdňovali sme chladničku a našli sme v nej tri hlávky zeleru. Kúpil muž aj aj ja, a ja asi dva krát J Keďže na facebookovej stránke vediem projekt „40 dní bez mäsa“, zaviazala som sa každodenným príspevkom vegetariánskeho receptu. To by nebol problém, lebo ja mäso nejem a u nás doma sa len občas robí ryba, muž a naša staršia jedia mäso mimo domu. Akurát musím 40 dní vymyslieť vždy niečo nové. A to už taká „sranda „ nie je , ale aj pre mňa je to tvorivá výzva. A tak bez lepku a laktózy, ugrilovala som plátky zeleru. Na fotke to zmiatlo fanúšikov, nakoľko si mysleli, že je to camembertový syr J. Aby bolo jedlo na tanieri pekná a farebné doplnila som bielu žltou polentou, červenou mrkvou a zeleným špenátom. V každom z nich sú iné, pre telo prospešné látky.

1.
Zeler očistíme a nakrájame na kolieska cca na 0,5cm. Ruky si natrieme kokosovým tukom a zeler ním „obalíme“. Poukladáme na plech a dáme do rúry na gril. Zeler má byť len prehriaty, má byť mäkký, ale nie úplne. Taký na 200 C° je asi po 10 minútach. V závere k nemu prihodíme špenát a cesnak na 5 minút (niekde do kúta plechu).
2.
Po vytiahnutí z rúry (alebo aj panvice) zeler a špenát vložíme do teplej misy a prelejeme sezamovým olejom a posolíme. Mrkvu si pripravíme kým sa griluje zelenina. Ja mám takú škrabku -krájač, ktorou sa dajú nastrúhať julienne rezance (5mm). Teraz som ju videla aj v TV predávať odporúčam, je skvelá.
3.
Polentovú kašu si pripravíte paralelne s ostatným, do vody v pomere 2:1 k polente si dáte soľ a 1 PL kokosového tuku a jadierka slnečnice. Miešajte a po pár minútach kaša naboptná a môžete ju variť. Pri kukuričnej kaši treba byť opatrný. Rýchlo hustne, teda sa varí na miernejšom ohni aby neprihorela ale aj preto, aby sa vôbec uvarila.
4.
Kašu treba zjesť hneď , inak stuhne. Preto je vhodné, aby sa podávala na horúcom tanieri. Ak ste kaše uvarili viac, zvyšok vylejte na plech a môžete neskôr ugrilovať vykrojené tvary ako srdiečka či trojuholníky. Uskladnite ju zatiaľ v chladničke.
5.
TIP: Ak netrváte na vegánskej verzii, namiesto kokosového oleja použite pri varení maslo.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Klasický syrový burger
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie na záhrade, v parku, či v lese na vyhradenom mieste má vždy svoje čaro. Či už grilujete mäso alebo zeleninu...
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...