Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Raw kaša z plodov kustovnice čínskej – goji

Henrieta_Peskovicova
Henrieta_Peskovicova
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

100 g
Goji
1 ks
avokádo
1/2 ks
marakuja
6 lístky
čerstvá mäta
1/2 ks
banán
1/2 ks
mango
1 PL
avokádový olej
podľa chuti
na posypanie včelí peľ a chlorella

postup

Ďalší skvelý raw vegan receptík. Kustovnica , alebo goji bobuľa mi nikdy moc nechutili. Sladkasté plody som si pár krát kúpila v bežnom obchode. Ale keď som skúsila bio kvalitu, zmenila som názor. V balíku je totiž vždy 100% kvalita, nemusela som vyhadzovať vysušené plody s podivnou farbou a naviac, bio kvalita znamená aj prírodný spôsob sušenia a to bez sírenia. Ten nakoniec vidíte najviac pri marhuliach. Sušené marhule má rád asi každý, kupujeme ich pekné oranžové. Ale tie sú sírené. Bio marhule sušené, majú farbu horského medu. A v chuti je tiež cítiť rozdiel.

Ako uvádza výrobca mojich bio goji, ich bobule pochádzajú z „pásma Goji“v Číne. Vraj čínska pôda pretože pôda je alkalická a veľmi úrodná. Teploty sa tu extrémne striedajú a výsledkom sú najväčšie a najlepšie goji bobule. Viem aj to, že Kustovnica čínska, čo je iný názov pre goji bobule sa pestuje aj v susednom Česku. U Goji vraj platí, čím starší krík, tým sú kvalitnejšie plody. Rovnako ako pri hrozne. Internetový zdroj „Kustovnica-čínska.sk“ uvádza, že je najbohatším zdrojom betakaroténu na našej planéte.  Pripravte si mixér, ideme si spraviť výbornú kašu / smoothie, plnú vzácnych enzýmov.

Najskôr scedíme namočené goji. Namáčam ich večer pred spaním do čistej vody a dávam do chladničky. Ráno vodu scedím, keďže sú v bio kvalite, vodu použijem na kašu alebo roztriedim smoothie. Rozmixujeme ich ako prvé, pridáme ostatné ingrediencie. Iba peľ a chlorellu necháme navrchu ako aj kúsok mäty. Nezabudnite, že tradičné bylinky okrem koriandra a ligurčeka , sa mixujú bez hrubých stoniek, inak by jedlá zhorkli. Pripravujte tesne pred zjedením.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
zkunk
29.3.2016 20:22 | |
+1 -0
"Zázračnosť" a "vzácnosť" Kustovnice čínskej, je pravdepodobne najväčší internetom šírený blud na svete. Jediné, čoho obsah v kustovnici je nadpriemerný je beta karotén, ale stále sa zďaleka neťahá na Rakytník rešetliakovitý. A jej vzácnosť? Všimnite si niekedy extrémne husté kroviny, ktoré majú previsnuté konáre a bledú kôru. Je to nebezpečná invázna rastlina - Kustovnica čínska - Goji s ktorou sa na slovensku bojuje už dobrých 40 rokov, odkedy z nej súdruhovia urobili okrasnú rastlinu.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Klasický syrový burger
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie na záhrade, v parku, či v lese na vyhradenom mieste má vždy svoje čaro. Či už grilujete mäso alebo zeleninu...
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...