Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Raw kaša z plodov kustovnice čínskej – goji

Henrieta_Peskovicova
Henrieta_Peskovicova
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

100 g
Goji
1 ks
avokádo
1/2 ks
marakuja
6 lístky
čerstvá mäta
1/2 ks
banán
1/2 ks
mango
1 PL
avokádový olej
podľa chuti
na posypanie včelí peľ a chlorella

postup

Ďalší skvelý raw vegan receptík. Kustovnica , alebo goji bobuľa mi nikdy moc nechutili. Sladkasté plody som si pár krát kúpila v bežnom obchode. Ale keď som skúsila bio kvalitu, zmenila som názor. V balíku je totiž vždy 100% kvalita, nemusela som vyhadzovať vysušené plody s podivnou farbou a naviac, bio kvalita znamená aj prírodný spôsob sušenia a to bez sírenia. Ten nakoniec vidíte najviac pri marhuliach. Sušené marhule má rád asi každý, kupujeme ich pekné oranžové. Ale tie sú sírené. Bio marhule sušené, majú farbu horského medu. A v chuti je tiež cítiť rozdiel.

Ako uvádza výrobca mojich bio goji, ich bobule pochádzajú z „pásma Goji“v Číne. Vraj čínska pôda pretože pôda je alkalická a veľmi úrodná. Teploty sa tu extrémne striedajú a výsledkom sú najväčšie a najlepšie goji bobule. Viem aj to, že Kustovnica čínska, čo je iný názov pre goji bobule sa pestuje aj v susednom Česku. U Goji vraj platí, čím starší krík, tým sú kvalitnejšie plody. Rovnako ako pri hrozne. Internetový zdroj „Kustovnica-čínska.sk“ uvádza, že je najbohatším zdrojom betakaroténu na našej planéte.  Pripravte si mixér, ideme si spraviť výbornú kašu / smoothie, plnú vzácnych enzýmov.

Najskôr scedíme namočené goji. Namáčam ich večer pred spaním do čistej vody a dávam do chladničky. Ráno vodu scedím, keďže sú v bio kvalite, vodu použijem na kašu alebo roztriedim smoothie. Rozmixujeme ich ako prvé, pridáme ostatné ingrediencie. Iba peľ a chlorellu necháme navrchu ako aj kúsok mäty. Nezabudnite, že tradičné bylinky okrem koriandra a ligurčeka , sa mixujú bez hrubých stoniek, inak by jedlá zhorkli. Pripravujte tesne pred zjedením.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
kubilu
5.8.2016 11:31 | |
+0 -0
Zkunk to presne vystihol...okrem toho takto skombinované ingredience u mňa majú červenú! Mám rada sušené goji, ktoré jem ako hrozienka, zjem ich pár. Umixovať ich s avokádom a ostatným ovocím, olejom a bylinkami, to by som sa pozvracala...nehovoriac o tom, že by ma hneď z danej kombinácie bolel žalúdok...
zkunk
29.3.2016 20:22 | |
+2 -0
"Zázračnosť" a "vzácnosť" Kustovnice čínskej, je pravdepodobne najväčší internetom šírený blud na svete. Jediné, čoho obsah v kustovnici je nadpriemerný je beta karotén, ale stále sa zďaleka neťahá na Rakytník rešetliakovitý. A jej vzácnosť? Všimnite si niekedy extrémne husté kroviny, ktoré majú previsnuté konáre a bledú kôru. Je to nebezpečná invázna rastlina - Kustovnica čínska - Goji s ktorou sa na slovensku bojuje už dobrých 40 rokov, odkedy z nej súdruhovia urobili okrasnú rastlinu.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Dva zdrawé recepty z repy
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Červená repa alebo cvikla je skvelá rastlina. Dá sa využiť úplne celá. Od koreňa po listy. Vlastne, v mnohých receptoch...
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...