Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Ovseno-pohánková kaša s goji

Henrieta_Peskovicova
Henrieta_Peskovicova
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

100 g
ovsené vločky
100 g
drvená pohánka
2 dl
voda (alebo rastlinné mlieko)
hrstí
vlašské orechy
3 PL
kokosový olej
1 PL
mletá škorica
3 PL
sirup z čiernych ríbezlí
štipiek
soľ
podľa chuti
goji berry (bobule)
podľa chuti
kakaové bôby
1 PL
kakaové maslo

postup

Zdravé raňajky alebo výdatná večera. Táto kaša nám pristála na tanieri večer, keď môjmu bábätku išli zúbky a ja som vedela, že ma čaká náročná noc a budem potrebovať veľa energie. Vtedy mám rada takéto jednoduché jedlo, lebo ma zohreje a jeho príprava je rýchla. A kvôli nechtom a vlasom som potrebovala doplniť vápnik (ovos),magnézium a B vitamíny. Medzi zákadné ingrediencie som použila novodobé, výborné sladidlo- kokosový cukor. Viete čo všetko obsahuje?

Kokosový cukor je podľa dovozcu na Slovensko jedno z najzdravších typov prírodných sladidiel. Je vyrobený z nektáru z kvetu kokosovej palmy. Kokosový cukor má silnú chuť s nádychom karamelovej sladkosti a vizuálne pripomína jemný hnedý cukor. Má neprekonateľný vysoký obsah základných minerálov, vitamínov a aminokyselín. Ponúka bohaté zásoby železa, zinku, horčíka, draslíka a vitamínov ako B1,B2,B3 a B6. Kokosový cukor má nízky glykemický index (GI okolo 35 oproti 50 u trstinového cukru). Kokosový cukor môže byť použitý ako náhrada bieleho a hnedého cukru pri varení, pečení a v nápojoch. 

Základné výživové hodnoty na 100 gramov výrobku (zdroj: Krež, s.r.o): Energia 1612/379  kJ/kcal,  Bielkoviny 1.6g, Sacharidy 93.1 g , z toho cukry 93.1g , Tuky 0g , z toho nasýtené 0g,  Vláknina 0.2g , Soľ 0g   

1.
Do tekutiny nasypeme vločky ovsu a pohánky a miešaním ich premočíme aby nasiakli vlahu. Ak by sa vám pomer nezdal, dolejte si viac vody, alebo dosypte viac vločiek Ja mám rada kašu hustú.
2.
Pridajte štipku soli a začnite variť. Kašu treba stále premiešavať, inak prihorí. V závere pridajte orechy, škoricu a kokosový cukor. Prelejte do zohriateho taniera , zvyknem ho zohrievať dnom panvice, v ktorej varím kašu. Vrch kaše posypte kokosovým cukrom, goji bobulami a nadrvenými kakaovými bôbmi.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
slavka.polgarova
15.3.2016 20:13 | |
+2 -2
Toto robim takmer kazde rano :-) len si to zjednodusujem, ze len vlocky zalejem horucou vodou a ked trochu vychladne, pridam uz pripravenu namiesanu zmes - lan, acai, pohanka, skorica, chia,cierny sezam... a zalejem teplym rastlinnym mliekom, pridam med alebo posypem kokosovym cukrom... zasyti poriadne :-)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...