Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Ovseno-pohánková kaša s goji

Henrieta_Peskovicova
Henrieta_Peskovicova
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

100 g
ovsené vločky
100 g
drvená pohánka
2 dl
voda (alebo rastlinné mlieko)
hrstí
vlašské orechy
3 PL
kokosový olej
1 PL
mletá škorica
3 PL
sirup z čiernych ríbezlí
štipiek
soľ
podľa chuti
goji berry (bobule)
podľa chuti
kakaové bôby
1 PL
kakaové maslo

postup

Zdravé raňajky alebo výdatná večera. Táto kaša nám pristála na tanieri večer, keď môjmu bábätku išli zúbky a ja som vedela, že ma čaká náročná noc a budem potrebovať veľa energie. Vtedy mám rada takéto jednoduché jedlo, lebo ma zohreje a jeho príprava je rýchla. A kvôli nechtom a vlasom som potrebovala doplniť vápnik (ovos),magnézium a B vitamíny. Medzi zákadné ingrediencie som použila novodobé, výborné sladidlo- kokosový cukor. Viete čo všetko obsahuje?

Kokosový cukor je podľa dovozcu na Slovensko jedno z najzdravších typov prírodných sladidiel. Je vyrobený z nektáru z kvetu kokosovej palmy. Kokosový cukor má silnú chuť s nádychom karamelovej sladkosti a vizuálne pripomína jemný hnedý cukor. Má neprekonateľný vysoký obsah základných minerálov, vitamínov a aminokyselín. Ponúka bohaté zásoby železa, zinku, horčíka, draslíka a vitamínov ako B1,B2,B3 a B6. Kokosový cukor má nízky glykemický index (GI okolo 35 oproti 50 u trstinového cukru). Kokosový cukor môže byť použitý ako náhrada bieleho a hnedého cukru pri varení, pečení a v nápojoch. 

Základné výživové hodnoty na 100 gramov výrobku (zdroj: Krež, s.r.o): Energia 1612/379  kJ/kcal,  Bielkoviny 1.6g, Sacharidy 93.1 g , z toho cukry 93.1g , Tuky 0g , z toho nasýtené 0g,  Vláknina 0.2g , Soľ 0g   

1.
Do tekutiny nasypeme vločky ovsu a pohánky a miešaním ich premočíme aby nasiakli vlahu. Ak by sa vám pomer nezdal, dolejte si viac vody, alebo dosypte viac vločiek Ja mám rada kašu hustú.
2.
Pridajte štipku soli a začnite variť. Kašu treba stále premiešavať, inak prihorí. V závere pridajte orechy, škoricu a kokosový cukor. Prelejte do zohriateho taniera , zvyknem ho zohrievať dnom panvice, v ktorej varím kašu. Vrch kaše posypte kokosovým cukrom, goji bobulami a nadrvenými kakaovými bôbmi.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
slavka.polgarova
15.3.2016 20:13 | |
+2 -2
Toto robim takmer kazde rano :-) len si to zjednodusujem, ze len vlocky zalejem horucou vodou a ked trochu vychladne, pridam uz pripravenu namiesanu zmes - lan, acai, pohanka, skorica, chia,cierny sezam... a zalejem teplym rastlinnym mliekom, pridam med alebo posypem kokosovym cukrom... zasyti poriadne :-)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
sezonne potraviny
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Dnešný kulinársky trend je obracať zrak viac k regálom s cudzokrajnými surovinami. Skúšať nové chute a recepty je...
čučoriedkový džem
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Modročierne bobule so šťavnatou dužinou majú osviežujúcu sladko-kyslú príchuť. Reč je o čučoriedkach, tom...
cuketa
Cuketa - ideálny pomocník na chudnutie a detox!
Cuketa - ideálny pomocník na chudnutie a detox!
Jej lesklá zelená šupka a svieža dužina sú v lete veľmi obľúbenou pochúťkou. Približne 90% plodu tvorí voda, zvyšok je...