Pridať recept

Dutch Apple Pie muffiny

12
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Posýpka

1/4 šálka
celozrnná múka
2 PL
kryštálový cukor
2 PL
hnedý cukor
1/8 KL
soľ
1/4 šálka
ovsené vločky
1/4 šálka
maslo

Muffiny

1/2 šálka
celozrnná hladká múka (ja som použila špaldovú)
2 KL
kypriaci prášok
1/2 KL
sóda bikarbóna
1/2 KL
soľ
1,5 KL
mletá škorica
3/4 šálka
hnedý cukor
2 ks
vajcia
1 šálka
jablkové pyré
1/2 šálka
mlieko
6 PL
roztopené maslo
2 šálky
očistené jablká, pokrájané na malé kocky
trochu
citrónová šťava
trochu
mletá škorica na posypanie

postup

Myslím, že Apple pie je stará klasika, na ktorej si pochutí každý. Tu ju poskytujem vo forme muffin.

1.
Predhrejeme rúru na 200 stupňov a pripravíme si 12 košíčkov na muffiny alebo ak máte, tak formu.
 
2.
Pripravíme si posýpku: zmiešame dokopy všetky ingrediencie. Najlepšie to ide vidličkou, alebo jednoducho prstami. Odložíme do chladničky.
3.
Pripravíme si jabĺčka. Polejeme ich citrónovou šťavou, aby nám nezhnedli.
4.
V jednej miske si zmiešame všetky sypké prísady na muffiny a v druhej zas všetky mokré. Postupne tekutú zmes pridávame do sypkej a miešame. Ja to robím ručne, nepoužívam žiadne stroje na spracovanie.
5.
Cesto nalejem do pripravených formičiek. Navrch každej muffinky navrstvíme pokrájané jablká, posypeme ešte škoricou (milujem škoricu, preto ju všade dávam v dvojnásobnom množstve. Samozrejme, ak ju až tak neobľubujete, tento krok môžete vynechať). A nakoniec na vrch pomrvíme pripravenú posýpku.
6.
Pečieme 5 minút. Potom bez otvorenia dvierok teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme ďalších cca 15 minút. Upečené ich necháme úplne vychladnúť na mriežke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať