Pridať recept

Brokolicový nákyp

ingrediencie

1000 g
brokolica
100 ml
smotana na šľahanie
4 ks
vajce
ks
soľ
ks
vegeta
ks
strúhaný syr

postup

Brokolica na akýkoľvek spôsob je veľmi dobrá preto sa delím s receptom 😉 pečiem na plechu 10x7 cm

1.
Brokolicu si uvaríme a popučíme tak ako zemiakové pyré. V miske si rozbijem celé vajíčko a pridám k nemu ešte tri žĺtka. Vyšľahám vydličkou a od oka prilejem asi deci smotany,opäť vydličkou vyšľahám. Vlejem to do popúčenej brokolice a riadne zamiešam. Osolím,pridám lyžičku vegety a trošku pepru. Kto chce pridá aj nastrúhaný syr na jemno ale chutí výborne aj bez neho.
 
2.
Plech vyložíme papierom na pečenie tak aby nam trčal,pretože po upečení potrebujeme nákyp vytiahnuť.
3.
Vyhrejeme si rúru na 200stupňov. Brokolicovú zmes dáme rovnomerne na plech a pečieme 20minút.
4.
Medzi tým ako sa pečie si narežeme zemiaky a dáme variť. Vyšľaháme sneh z bielkov ktore nám ostali.
5.
Po 20tich minútach plech vyberieme,potrieme bielkom (snehom) a dopečieme ešte 10minút.
6.
Na záver vytiahneme nákyp z plechu (aby nenavlhol) a krojíme kúsky nožom namočeným v zimnej vode. Dobrú chuť
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
TOP
Ryžový nákyp s marhuľami 
10+ najlepších receptov na tradičný ryžový nákyp: V školskej jedálni ho nikto nechcel, dnes patrí medzi najobľúbenejšie sladké jedlá
Ryžový nákyp buď milujete, alebo sa mu vyhýbate oblúkom! Ak patríte do prvej skupiny, vyberte si z našej...