Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Cviklovo-paradajkové pesto

Henrieta_Peskovicova
Henrieta_Peskovicova
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
cvikla
5 ks
sušené paradajky
podľa chuti
olivový olej
1 PL
portského balzamiko (môže byť aj klasické balzamiko červené)
5 lístky
čerstvý rozmarín
štipiek
soľ
1 ks
bobkový list
4 ks
čierneho korenia alebo jalovca

postup

Výborné vegan pesto  k k dobrému obedu. V poslednej dobe mám pocit, že som veľmi unavená, čo vyplýva aj z nočného dojčenia našej malej Lindy. Spíme s bábätkom výborne, len to prerušovanie mi moc sviežosti neprináša. Asi ako každej mamke. Neľutujem však jedinú minútu venovanú našej dcére. No fakt, že únava tu je a nemá byť, som snažila nejako „liečiť“. Prirodzene, že prirodzene. Nebudem jesť tabletky so železom, keď máme kopu potravín s jeho vysokým obsahom. A tak nejako intuitívne si moje telo dnes vypýtalo kombináciu cvikle a zemiakov, s hubami a na večeru namiesto cvikle bola jemne predusená kapusta s rascouJ Všetky tieto ingrediencie, vrátane mixu orechov na desiatu sú plné železa a iných významných látok dodávajúcich energiu. Ak sa naučíme čítať svoje telo, naučí nás vyberať si dobé jedlo a doplniť chýbajúce zásoby.

Pri včerajšom nákupe v supermarkete som „naďabila“ na zlacnené ingrediencie, hlavne bylinky ako rozmarín a tak skončili v mojom košíku. Vždy mám radosť keď ušetrím aj pár centov. Páči sa mi neplatiť zbytočne predražené potraviny. No a vyšiel mi tento recept na vegánsky obed. Ak máte chuť, skúste ho aj vy. Pesto, ktoré je hlavnou zložkou na tanieri sa dá jesť aj s hriankami, so zeleninovými čipsami a pod. Má hutnú konzistenciu, dá sa pár dní uskladniť v chladničke. Milovníkov intenzívnych chutí dostane určite. 

Tip: k pestu som robila šampiňónový špíz na rozmaríne, z neho som stiahnuté lístky posekala do pesta. Použila som ho na zemiaky opekané na kokosovom oleji s cesnakom. Na dochutenie som použila lupienkovú údenú soľ, je to mlska :)

 

1.
Cviklu môžete použiť aj surovú aj varenú. Alebo aj sterilizovanú ak máte. Cviklu ošúpeme a prevaríme vo vode s portským balzamikom a koreninami. Cvikla nemá byť uvarená alebo rozvarená na kašu. Má byť al dente.
2.
Vychladnutú ju vymixujeme so sušenými paradajkami, olejom a rozmarínom. Neriedime, ak použijete cviklu surovú, voda by sa z nej oddelila a na tanieri by to dobre nevyzeralo.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...