Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Cviklovo-paradajkové pesto

Henrieta_Peskovicova
Henrieta_Peskovicova
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
cvikla
5 ks
sušené paradajky
podľa chuti
olivový olej
1 PL
portského balzamiko (môže byť aj klasické balzamiko červené)
5 lístky
čerstvý rozmarín
štipiek
soľ
1 ks
bobkový list
4 ks
čierneho korenia alebo jalovca

postup

Výborné vegan pesto  k k dobrému obedu. V poslednej dobe mám pocit, že som veľmi unavená, čo vyplýva aj z nočného dojčenia našej malej Lindy. Spíme s bábätkom výborne, len to prerušovanie mi moc sviežosti neprináša. Asi ako každej mamke. Neľutujem však jedinú minútu venovanú našej dcére. No fakt, že únava tu je a nemá byť, som snažila nejako „liečiť“. Prirodzene, že prirodzene. Nebudem jesť tabletky so železom, keď máme kopu potravín s jeho vysokým obsahom. A tak nejako intuitívne si moje telo dnes vypýtalo kombináciu cvikle a zemiakov, s hubami a na večeru namiesto cvikle bola jemne predusená kapusta s rascouJ Všetky tieto ingrediencie, vrátane mixu orechov na desiatu sú plné železa a iných významných látok dodávajúcich energiu. Ak sa naučíme čítať svoje telo, naučí nás vyberať si dobé jedlo a doplniť chýbajúce zásoby.

Pri včerajšom nákupe v supermarkete som „naďabila“ na zlacnené ingrediencie, hlavne bylinky ako rozmarín a tak skončili v mojom košíku. Vždy mám radosť keď ušetrím aj pár centov. Páči sa mi neplatiť zbytočne predražené potraviny. No a vyšiel mi tento recept na vegánsky obed. Ak máte chuť, skúste ho aj vy. Pesto, ktoré je hlavnou zložkou na tanieri sa dá jesť aj s hriankami, so zeleninovými čipsami a pod. Má hutnú konzistenciu, dá sa pár dní uskladniť v chladničke. Milovníkov intenzívnych chutí dostane určite. 

Tip: k pestu som robila šampiňónový špíz na rozmaríne, z neho som stiahnuté lístky posekala do pesta. Použila som ho na zemiaky opekané na kokosovom oleji s cesnakom. Na dochutenie som použila lupienkovú údenú soľ, je to mlska :)

 

1.
Cviklu môžete použiť aj surovú aj varenú. Alebo aj sterilizovanú ak máte. Cviklu ošúpeme a prevaríme vo vode s portským balzamikom a koreninami. Cvikla nemá byť uvarená alebo rozvarená na kašu. Má byť al dente.
2.
Vychladnutú ju vymixujeme so sušenými paradajkami, olejom a rozmarínom. Neriedime, ak použijete cviklu surovú, voda by sa z nej oddelila a na tanieri by to dobre nevyzeralo.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
umyvacka riadu finish
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Neznášate každodenné umývanie riadu? Preskúmajte pádne dôvody, prečo si konečne zaobstarať automatickú umývačku.
Domáceho perníkové korenie
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vôňa perníkov alebo medovníkov neodmysliteľne patrí k Vianociam a čarovnej atmosfére, ktorú so sebou vianočné sviatky...
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov, môžeme si ju...