Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Plnené zemiaky

MatulykMarco
MatulykMarco
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

podľa chuti
uvarené zemiaky v šupke
1 ks
cibuľka
podľa chuti
suchá saláma alebo šunka
podľa chuti
korenie
podľa chuti
vajce
podľa chuti
nastrúhaný syr
trochu
maslo

postup

Výborná večera alebo rýchlejší obed oplatí sa vyskúšať

1.
Zemiaky uvarené v šupke rozdelíme na polovicu a opatrne vydlabeme. Ukladáme na plech pričom šupku pomastíme olejom aby bola chrumkavejšia.
2.
Trosšu rozpusteného masla pridáme ako prvé a tiež trošku osolíme.
3.
Najemno nakrájanú cibuľku a salámu/šunku na drobno vrstvujeme zemiak.
4.
Posýpeme postrúhaným syrom a vbijeme pomaličky vajíčko surové samozrejme.
5.
Koreníme ako volské oko. U nas je to peper,soľ a červená paprika.
6.
Dáme zapiecť do rury na 220 stupňov a sledujeme. Že je zemiak hotový zistíme podľa spraveného vajíčka.
7.
Niektoré zemiaky možme spraviť bez vajíčka a pri podávaní dať na vrch kyslú smotanu. Plátkový alebo postrúhany syr.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...
pitny rezim
Cesta podzemnej vody
Cesta podzemnej vody
Voda je pre náš život veľmi dôležitá. Pre život na zemi predstavuje základ. Bez nej by sme prežili sotva pár dní...