Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Plnené zemiaky

MatulykMarco
MatulykMarco
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

podľa chuti
uvarené zemiaky v šupke
1 ks
cibuľka
podľa chuti
suchá saláma alebo šunka
podľa chuti
korenie
podľa chuti
vajce
podľa chuti
nastrúhaný syr
trochu
maslo

postup

Výborná večera alebo rýchlejší obed oplatí sa vyskúšať

1.
Zemiaky uvarené v šupke rozdelíme na polovicu a opatrne vydlabeme. Ukladáme na plech pričom šupku pomastíme olejom aby bola chrumkavejšia.
2.
Trosšu rozpusteného masla pridáme ako prvé a tiež trošku osolíme.
3.
Najemno nakrájanú cibuľku a salámu/šunku na drobno vrstvujeme zemiak.
4.
Posýpeme postrúhaným syrom a vbijeme pomaličky vajíčko surové samozrejme.
5.
Koreníme ako volské oko. U nas je to peper,soľ a červená paprika.
6.
Dáme zapiecť do rury na 220 stupňov a sledujeme. Že je zemiak hotový zistíme podľa spraveného vajíčka.
7.
Niektoré zemiaky možme spraviť bez vajíčka a pri podávaní dať na vrch kyslú smotanu. Plátkový alebo postrúhany syr.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...