Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Plnené zemiaky

MatulykMarco
MatulykMarco
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

podľa chuti
uvarené zemiaky v šupke
1 ks
cibuľka
podľa chuti
suchá saláma alebo šunka
podľa chuti
korenie
podľa chuti
vajce
podľa chuti
nastrúhaný syr
trochu
maslo

postup

Výborná večera alebo rýchlejší obed oplatí sa vyskúšať

1.
Zemiaky uvarené v šupke rozdelíme na polovicu a opatrne vydlabeme. Ukladáme na plech pričom šupku pomastíme olejom aby bola chrumkavejšia.
2.
Trosšu rozpusteného masla pridáme ako prvé a tiež trošku osolíme.
3.
Najemno nakrájanú cibuľku a salámu/šunku na drobno vrstvujeme zemiak.
4.
Posýpeme postrúhaným syrom a vbijeme pomaličky vajíčko surové samozrejme.
5.
Koreníme ako volské oko. U nas je to peper,soľ a červená paprika.
6.
Dáme zapiecť do rury na 220 stupňov a sledujeme. Že je zemiak hotový zistíme podľa spraveného vajíčka.
7.
Niektoré zemiaky možme spraviť bez vajíčka a pri podávaní dať na vrch kyslú smotanu. Plátkový alebo postrúhany syr.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...