Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Plnené zemiaky

MatulykMarco
MatulykMarco
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

podľa chuti
uvarené zemiaky v šupke
1 ks
cibuľka
podľa chuti
suchá saláma alebo šunka
podľa chuti
korenie
podľa chuti
vajce
podľa chuti
nastrúhaný syr
trochu
maslo

postup

Výborná večera alebo rýchlejší obed oplatí sa vyskúšať

1.
Zemiaky uvarené v šupke rozdelíme na polovicu a opatrne vydlabeme. Ukladáme na plech pričom šupku pomastíme olejom aby bola chrumkavejšia.
2.
Trosšu rozpusteného masla pridáme ako prvé a tiež trošku osolíme.
3.
Najemno nakrájanú cibuľku a salámu/šunku na drobno vrstvujeme zemiak.
4.
Posýpeme postrúhaným syrom a vbijeme pomaličky vajíčko surové samozrejme.
5.
Koreníme ako volské oko. U nas je to peper,soľ a červená paprika.
6.
Dáme zapiecť do rury na 220 stupňov a sledujeme. Že je zemiak hotový zistíme podľa spraveného vajíčka.
7.
Niektoré zemiaky možme spraviť bez vajíčka a pri podávaní dať na vrch kyslú smotanu. Plátkový alebo postrúhany syr.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Smoothie Energia
Ako si umixovať dobré smoothie? Ako vybrať smoothie mixér?
Ako si umixovať dobré smoothie? Ako vybrať smoothie mixér?
Smoothie - ovocné pyré, ktoré chutí každému.. Smoothie sa stalo trendom, Je to fajn, zdravé a z umixovaného pyré sa dá...
Fotorecept: Marhuľové čatní
Čatní - farebná India v pohári
Čatní - farebná India v pohári
Čatní (chutney) je hustá omáčka. Je charakteristická pre indickú kuchyňu. Pripravuje takmer z čohokoľvek :) Pripravuje...
granita
Video: 3 recepty na najlepší letný dezert - Talianska granita
Video: 3 recepty na najlepší letný dezert - Talianska granita
Granita je taliansky mrazený dezert z ovocia. Jeho príprava je jednoduchá, pripraviť ju môžte z jahôd, malín, citrónov,...