Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

RUMOVÝ TART

dobruchut.sk
dobruchut.sk
8
porcií
35
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

200 g
linecké cesto
150 g
mleté orechy
1 PL
džem
1/2 dl
Klasik Tuzemský Um
200 g
gaštanové pyré
2 PL
jemný tvaroh
4 ks
vajce
4 PL
cukor práškový

postup

K veľkonočným sviatkom a k príjemným stretnutiam v rodine či s priateľmi  patrí už tradične aj výnimočný dezert. Na bohato prestretý sviatočný stôl sme pre vás pripravili  niekoľko  receptov, ktoré si zamilujete a určite ich ocenia aj kúpači.  Všetky majú jedno spoločné - jedinečnú rumovú chuť , ktorú im dodáva klasický Tuzemský Um.

1.
Linecké cesto vyvaľkáme, preložíme do formy, prikryjeme alobalom, na ktorý nasypeme ryžu, aby sa nevydulo, a dáme na 15-20 minút piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov.
2.
V miske pripravíme plnku zmiešaním 150g mletých orechov, 1 polievkovej lyžice džemu a 0,5 dcl rumu. Na upečené cesto natrieme pripravenú plnku. Následne pripravíme druhú plnku z 200g gaštanového pyré a 2 polievkových lyžíc tvarohu a natrieme na orechovú vrstvu.
3.
Potom si pripravíme sneh. Najprv oddelíme bielka od žĺtkov zo 4 vajíčok a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu zašľaháme 4,5 lyžice práškového cukru, aby vznikla pevná hmota. Pripravenú hmotu naplníme do cukrárskeho vrecka a postupne vytvárame na vrchu gaštanovej vrstvy ozdobné čiapočky.
4.
Zapečieme v trúbe na 15 minút na 150 stupňoch do zlatista.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Husté, krémové, sýte polievky z tekvice hokkaido si určite zamilujete. Odporúčame ako teplú jesennú večeru. Polievočky...
ovsené vločky
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Váš žalúdok určite ocení, že telu môžete dodať niečo zdravé, výživné, prospešné, ľahko stráviteľné a pritom veľmi...
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...