Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Cesnaková polievka

MatulykMarco
MatulykMarco
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

3 strúčiky
cesnak
4 ks
zemiaky
ks
vývar
2 ks
vaječný žĺtok
ks
soľ
ks
čierne mleté korenie
1 dl
smotana na varenie

postup

Neuznávam cesnakovú polievku ktorá mi pripomína vývar s príchuťou cesnaku. Zhotovili sme si túto a je božská.

1.
Na dno hrnca dáme trošku oleja a orestujeme nadrobno pokrájaný cesnak.
2.
Zemiaky nakrájame na malinké kocky a pridáme k cesnaku. Miešame spolu asi 3minúty a zalejeme vývarom. Varíme do zmäknutia.
3.
Žĺtka vyšľaháme mixérom,pridáme postupne celú polievku a za stáleho šľahania pridáme deci smotany. Polievku vlievame cez sýtko naspäť do hrnca a vrátime na pec.
4.
Prihrejeme a dochutíme soľou,peprom a prípadne ešte cesnakovým korením keď je treba. Samozrejme môžeme pridať bylinky v mojom prípade to bol majorán.Odstavíme a podávame.
5.
Chlieb narežeme na pásiky a pečieme na teflónovej panvici ako hrianky. Potrieme z oboch strán cesnakom a ozdobíme postrúhaným syrom.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...