Pestrý šalát k opečeným zemiakom
nízka
náročnosť
ingrediencie
ks
suchá saláma
ks
syr Gouda
ks
zelenina
ks
zemiaky
ks
pažitka
1
PL
majonéza
ks
soľ
ks
plnotučná horčica
2
ks
uvarené vajce natvrdo
postup
Keď máme dni bez mäska 😉
1.
Salámu ktorú sme kúpili v celku a tiež aj tvrdý syr nakrájame na kocky.
2.
Zeleninu (cherry,paprika,uhorka kysla a šalátova,cibuľka malá na drobno) umyjeme a narežeme rôzne. Čínsku kapustu natrháme na drobné kúsky. Pridať môžeme kukuricu a všetko v podobe zeleniny podľa vašej chuti.
3.
Šalát zahustíme lyžicou majonézy a troškou horčice. Poriadne premiešame a osolíme.
4.
Vajíčka uvarené na tvrdo narežeme na kocky a pridáme na záver (aby sa toľkým premiešavaním nerozdrvili) spolu s pažítkou. Pokvapkáme citrónovou šťavou z citróna.
5.
Zemiaky v šupke nakrájame na drobno pečieme na papieri. Po upečení polejeme (nemusíme) maslom a osolíme.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
MatulykMarco
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.