Pridať recept

Torta s parížskym krémom a višňami v alkohole

Torta s parížskym krémom a višňami v alkohole
Zdroj: simonaszolnoki
20
porcií
300
minút
vysoká
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

27 ks
vajec
27 PL
kryštálový cukor
27 PL
polohrubej múky
4 ks
prášok do pečiva
7 KL
kakaa
400 ml
33 %-nej smotany na šľahanie
400 g
čokolády na varenie
400 g
práškového cukru
500 g
masla
10 PL
mletých orechov
1,5 poháre
zavárané višne
500 ml
vodky alebo alkoholu
1000 g
bieleho fondánu
ks
ružového potravinárskeho farbiva

postup

Tortu som upiekla ako malé prekvapenie pre maminu k 60-tym narodeninám...

1.
Najskôr som si upiekla korpusy: 3 ks s priemerom 25 cm, na každý som použila 4 vajíčka. Druhé poschodie tvorili 3 ks s priemerom 19 cm, na každý som použila 3 vajíčka a 3 ks s priemerom 14 cm, na každý som použila po 2 vajíčka.
 
2.
Pečenie korpusov je jednoduché. Koľko použijeme vajíčok, toľko dáme aj PL lyžíc kryšt. cukru a polohr. múky. Napr. Najväčší korpus: vyšľaháme si 4 žĺtka so 4 PL cukru, pridáme 4 PL polohrubej múky rozmiešanej s asi 1/2 prášku do pečiva. Nakoniec zľahka primiešame sneh zo 4-och bielkov. Pridala som malú lyžičku kakaa a trošku mletých orechov. Pečieme v rúre asi na 180 st. cca 20 minút vo forme vystlanej papierom na pečenie.
3.
Príprava krému: Nad parou si roztopíme čokoládu v smotane na šľahanie. Necháme vychladnúť. Medzitým si vymiešame zmäknuté maslo s práškovým cukrom. Pridáme do vychladnutej čokoládovej zmesi a zmiešame.
4.
Plnkou môžeme plniť korpusy. Pred priložením ďalšieho korpusu som dala na natretý krém na polovicu prekrojené višne, ktoré som scedila od alkoholu. Trochu krému treba nechať na potretie bokov a vrchov tortiet. Dáme stuhnúť na noc do chladničky.
5.
Na poťahovanie potrebujeme max. 1 kg fondánu. Cca 350-400 g som si zafarbila potravinárskym ružovým farbivom. Srdiečka som vykrajovala formičkou a lepila ich na tortu vyšľahaným bielkom s práš. cukrom, ako poleva na medovníky :-)... Jednotlivé torty odporúčam prepojiť nejakou oporou, napr. drevenou alebo alebo z umelej hmoty, aby lepšie stáli. Ozdobíme saténovými stuhami a torta je pripravená na rozkrájanie...
Torta s parížskym krémom a višňami v alkohole
Torta s parížskym krémom a višňami v alkohole
Zdroj: simonaszolnoki
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať