Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Zelená polievka s vajíčkom v batôžku

evauhlik
evauhlik
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

ks
špenát
ks
medvedí cesnak
ks
zemiaky
ks
smotana na varenie
ks
soľ
ks
mleté čierne korenie
ks
citrónová šťava
ks
vajcia

postup

1.
zemiaky očistíme a dáme variť do malého množstva osolenej vody
2.
keď sú zemiaky mäkké pridáme špenát a medvedí cesnak, povaríme len krátko... polievku odstavíme, rozmixujeme, pridáme smotanu na varenie a necháme prevrieť... dochutíme mletým korením a citrónovou šťavou...
3.
batôžkové vajce - je vlastne jednoduchší spôsob prípravy strateného vajca... potravinovú fóliu si nastriháme, stred potrieme olejom a fóliu vložíme do šálky, do stredu rozklepneme vajíčko, fóliu podvihneme a pomocou povrázku zaviažeme, vyniknuté batôžky dáme variť do vriacej vody, varíme asi 4 minúty, ak varíme dlhšie budeme mať vajce na tvrdo...
5.
ale pridať môžeme napr. aj chlebové krutóny, alebo tvrdý syr nakrájaný na kocky

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...