Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zelená polievka s vajíčkom v batôžku

evauhlik
evauhlik
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

ks
špenát
ks
medvedí cesnak
ks
zemiaky
ks
smotana na varenie
ks
soľ
ks
mleté čierne korenie
ks
citrónová šťava
ks
vajcia

postup

1.
zemiaky očistíme a dáme variť do malého množstva osolenej vody
2.
keď sú zemiaky mäkké pridáme špenát a medvedí cesnak, povaríme len krátko... polievku odstavíme, rozmixujeme, pridáme smotanu na varenie a necháme prevrieť... dochutíme mletým korením a citrónovou šťavou...
3.
batôžkové vajce - je vlastne jednoduchší spôsob prípravy strateného vajca... potravinovú fóliu si nastriháme, stred potrieme olejom a fóliu vložíme do šálky, do stredu rozklepneme vajíčko, fóliu podvihneme a pomocou povrázku zaviažeme, vyniknuté batôžky dáme variť do vriacej vody, varíme asi 4 minúty, ak varíme dlhšie budeme mať vajce na tvrdo...
5.
ale pridať môžeme napr. aj chlebové krutóny, alebo tvrdý syr nakrájaný na kocky

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...