Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Futbalová karamelová torta

Ingova
Ingova
24
porcií
130
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

100 g
cukru kryštálový
200 ml
vody
6 ks
vajec
250 g
práškový cukor
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
50 g
ml.vlašských orechov

Krém

1 ks
kondenzované sladké karamelové mlieko (alebo len sladké kondenzované , variť 2 hodiny vo vode/
500 g
masla

Zdobenie

3 ks
Fondán Dr. Oetker alebo K2
1 ks
čiernej gélovej farby
1 zväzok
zelenej gélovej farby

postup

1.
Kryštálový cukor skaramelizujeme, zalejeme teplou vodou a necháme rozpustiť. Krátko povariť a nechať vychladnúť.
2.
Žltka s cukrom vyšlahať, vlažný karamel vmiešať do vyšlahaných žltkov. Múku, kypr. prášok, orechy a sneh z bielkov zľahka primiešame. Vylejeme do dvoch vymastených a múkou vysypaných foriem. Ja som dala do jednej 18 cm a podobnej kovovej misky aby som nemusela obrezávať do guli. Upečieme 170 C asi 45 minút. Necháme vychladnúť.
3.
Krém vyšlaháme maslo, postupne pridáme karamelové mlieko.
4.
Oba korpusy dva krát rozkrojíme a všetko spojíme krémom. Vytvoríme loptu. Trochu krému na vrch a vyhladiť loptu. Vychladiť v chladničke na 2 hodiny.
5.
Z papiera som si spravila päťukolníky strana 5 cm. Fondán biely vyvaľkať a zakryť tortu. Jeden fondán zafarbiť na čiernu a jeden na zelenú. Šablonou vykrajujeme čierny fondán, vodou potrieme a prilepujeme na tortu. Potom si vytvarujem trávu, pás a vykrojím si cípy. Prilepímme na spodok torty, hrubšou ihlou spravíme šitie na lopte. Veľmi sa mi nepodarila, nemám v tom prax. Ale čo človek nespraví pre radosť vnúčika.
6.
Navrchu nakrojiť a vložiť sviečku, alebo ináč ozdobiť.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...