Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Futbalová karamelová torta

Ingova
Ingova
24
porcií
130
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

100 g
cukru kryštálový
200 ml
vody
6 ks
vajec
250 g
práškový cukor
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
50 g
ml.vlašských orechov

Krém

1 ks
kondenzované sladké karamelové mlieko (alebo len sladké kondenzované , variť 2 hodiny vo vode/
500 g
masla

Zdobenie

3 ks
Fondán Dr. Oetker alebo K2
1 ks
čiernej gélovej farby
1 zväzok
zelenej gélovej farby

postup

1.
Kryštálový cukor skaramelizujeme, zalejeme teplou vodou a necháme rozpustiť. Krátko povariť a nechať vychladnúť.
2.
Žltka s cukrom vyšlahať, vlažný karamel vmiešať do vyšlahaných žltkov. Múku, kypr. prášok, orechy a sneh z bielkov zľahka primiešame. Vylejeme do dvoch vymastených a múkou vysypaných foriem. Ja som dala do jednej 18 cm a podobnej kovovej misky aby som nemusela obrezávať do guli. Upečieme 170 C asi 45 minút. Necháme vychladnúť.
3.
Krém vyšlaháme maslo, postupne pridáme karamelové mlieko.
4.
Oba korpusy dva krát rozkrojíme a všetko spojíme krémom. Vytvoríme loptu. Trochu krému na vrch a vyhladiť loptu. Vychladiť v chladničke na 2 hodiny.
5.
Z papiera som si spravila päťukolníky strana 5 cm. Fondán biely vyvaľkať a zakryť tortu. Jeden fondán zafarbiť na čiernu a jeden na zelenú. Šablonou vykrajujeme čierny fondán, vodou potrieme a prilepujeme na tortu. Potom si vytvarujem trávu, pás a vykrojím si cípy. Prilepímme na spodok torty, hrubšou ihlou spravíme šitie na lopte. Veľmi sa mi nepodarila, nemám v tom prax. Ale čo človek nespraví pre radosť vnúčika.
6.
Navrchu nakrojiť a vložiť sviečku, alebo ináč ozdobiť.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...