Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Prekvapenie pre šibačov

Babulka737
Babulka737
29
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

350 g
hladká múka
60 g
práškový cukor
150 g
zmäknuté maslo alebo margarín
1 balíček
Vanilínový cukor Dr.Oetker
3 ks
vaječný žĺtok

Orechová náplň:

200 g
maslo
4 ks
vajce
100 g
práškový cukor
1 balíček
Vanilínový cukor Dr.Oetker
120 g
mleté orechy
40 g
piškótové omrvinky
20 g
hrubá múka
1 KL
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
1 PL
rum
ks
čokoládová poleva na ozdobu

postup

Chutné košíčky s príjemnou orechovou chuťou potešia každého šibača i návštevu.

1.
Múku, cukor, margarín, vanilínový cukor a žĺtky zmiesime na doske a vypracujeme vláčne linecké cesto. Vytvoríme valček, ktorý rozkrájame na menšie kúsky (cca 29). Formičky v tvare košíčkov si vystelieme alobalom a potrieme olejom. Cesto do nich vtláčame prstami. Celé steny formičiek pokryjeme rovnomerne cestom.
2.
Pripravíme si orechovú náplň(cesto). Maslo vyšľaháme s cukrom a vanilínovým cukrom. Postupne vmiešame žľtky, pomleté orechy, múku, kypriaci prášok a piškótové omrvinky. Na záver jemne vmiešame sneh zo 4 bielkov. Dochutíme rumom.
3.
Do pripravených košíčkov s lineckým cestom dávkujeme lyžičkou orechové cesto, povrch pekne zarovnáme. Takto pripravené formičky(košíčky) poukladáme do plechu a pečieme do zlatista pri 150 °C. Po upečení dozdobíme čokoládovou polevou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...