Pridať recept

FOTORECEPT: Orechové vrkoče

10
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

500 g
polohrubá múka
250 ml
mlieko
70 g
cukor
1/2 kocka
droždie
1 ks
vanilkový cukor
80 g
maslo
1 ks
vajce
1 štipka
soľ

Plnka:

200 g
mleté vlašské orechy
50 g
maslo
30 g
cukor
ks
mlieko
ks
mletá škorica
ks
rum
ks
nastrúhaná citrónová kôra

postup

Klasika našich starých mám v novom šate.

1.

CESTO: z trochu mlieka, cukru, múky a droždia zarobíme kvások, múku preosejeme, pridáme ostatné suroviny a kvások a zamiesime vláčne cesto. Necháme vykysnúť minimálne 2 hodiny. PLNKA: všetky suroviny okrem mlieka zmiešame, postupne pridávame po lyžiciach mlieko tak, aby vznikla pevná masa.

 
2.

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, potrieme plnkou a po dĺžke preložíme cez seba.

Orechové vrkoče
Orechové vrkoče
Zdroj: evauhlik
3.

Závin pokrájame ostrým nožom na 5 cm široké kúsky. Nôž si posypeme múkou, aby sa cesto nelepilo. Každý kúsok skrútime, uložíme na plech a necháme podkysnúť asi 15-20 minút.

Orechové vrkoče
Orechové vrkoče
Zdroj: evauhlik
4.

Potrieme vajcom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C asi na 18-20 minút, môžeme posypať cukrom.

Orechové vrkoče
Orechové vrkoče
Zdroj: evauhlik
5.

Podávame s kávičkou alebo s kakavkom.

Orechové vrkoče
Orechové vrkoče
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať