FOTORECEPT: Orechové vrkoče
ingrediencie
Cesto:
Plnka:
postup
Klasika našich starých mám v novom šate.
CESTO: z trochu mlieka, cukru, múky a droždia zarobíme kvások, múku preosejeme, pridáme ostatné suroviny a kvások a zamiesime vláčne cesto. Necháme vykysnúť minimálne 2 hodiny. PLNKA: všetky suroviny okrem mlieka zmiešame, postupne pridávame po lyžiciach mlieko tak, aby vznikla pevná masa.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, potrieme plnkou a po dĺžke preložíme cez seba.
Závin pokrájame ostrým nožom na 5 cm široké kúsky. Nôž si posypeme múkou, aby sa cesto nelepilo. Každý kúsok skrútime, uložíme na plech a necháme podkysnúť asi 15-20 minút.
Potrieme vajcom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C asi na 18-20 minút, môžeme posypať cukrom.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.