Pridať recept

Bryndzova omáčka k cestovinám

ingrediencie

125 g
bryndza
1 ks
smotana na šľahanie
1
maslo
1,5 dl
mlieko
ks
soľ
1/2 balíček
cestoviny penne
ks
slanina
ks
pažitka
1 PL
hladká múka

postup

Výborna rýchlovka keď nestíhame variť

1.
Z masla a múky (okopistá lyžica) zhotovíme svetlú záprašku.
 
2.
Zalejeme mliekom ktore keď sa zohreje tak pridáme smotanu.
3.
Narežeme slaninku na kocky a opražíme v druhom hrnci.
4.
Do omáčky pridáme bryndzu a miešame kým sa nerozpustí.
5.
Na záver podľa chuti pridáme aj soľ a ozdobíme pažítkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Ako uvariť hustú omáčku? Parádna, baklažánovo-paradajková omáčka
Na stredomorskej kuchyni ma vždy fascinoval spôsob akým varili, ako varili mamy a babky Talianky. Z celého srdca...
Najlepšia paradajková omáčka: Dokonale krémová a lahodná chuť! Stačí jedna surovina a inak ju už pripravovať nebudete
Najlepšia paradajková omáčka: Dokonale krémová a lahodná chuť! Stačí jedna surovina a inak ju už pripravovať nebudete
Ak raz ochutnáte túto omáčku, nebudete chcieť jesť žiadnu inú paradajkovú omáčku. A najlepšie je,...
Ako uchovať paradajky na zimu?
Ako uchovať paradajky na zimu? Inšpirujte sa týmito receptami na domáci kečup, pretlak, omáčku i šalát
Vôňa paradajok nám pripomína slnečné leto, keď sme si pochutnávali na rôznych šalátoch a pochúťkach...
Cooking Bolognese Sauce
Inšpirujte sa talianskou kuchyňou - omáčka Bolognese!
Bolonská omáčka, pasta alla Bolognese alebo bolonské ragú. Áno, stále sme pri tej istej talianskej paradajkovej...