Pridať recept

Rebarborová torta s tvarohom

ingrediencie

450 g
polohrubá múka
200 g
práškový cukor
1 balíček
prášok do pečiva
200 g
Hera maslova prichuť
4 ks
vaječný žĺtok

Krém:

750 g
plnotučný tvaroh
100 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový puding v prášku
2 ks
vajce
250 g
rebarbora (stonky)
100 g
trstinový cukor

postup

Ak chcete svojich blízkych prekvapiť vynikajúcimi rebarborovými dobrotami, nechajte sa inšpirovať receptami, ktoré pre vás pripravila Elly – ambasádorka značky Hera.

1.
Múku premiešajte s práškom do pečiva a práškovým cukrom. Pridajte žĺtky a vychladenú rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť. Vypracujte pevné, nelepivé cesto a nechajte ho minimálne hodinu odpočinúť v chladničke.
 
2.
Cesto rozdeľte na tri diely. Jeden z nich vráťte do chladničky. Zvyšné dva spojte a pripravte si základ do formy.
3.
Dno tortovej formy s priemerom 25 centimetrov si vyložte papierom na pečenie. Ten do formy pekne privrite. Boky vymažte rastlinnou tukovou nátierkou Hera a vysypte polohrubou múkou.
4.
Pripravené cesto rozvaľkajte do kruhu a dajte do formy. Cesto by malo zakryť dno i boky formy, až po horný okraj. Cesto rozprestrite prstami a dno poprepichujte vidličkou.
Rebarborová torta s tvarohom
Rebarborová torta s tvarohom
Zdroj: Hera
5.
Rebarborové stonky olúpte, nakrájajte na malé kúsky, dajte spolu s cukrom do hrnca a nechajte povariť domäkka. Potom nechajte vychladnúť.
6.
Všetky suroviny na krém, vrátane vychladnutej rebarbory, dajte do misy robota a pomocou metly na šľahanie vyšľahajte krém. Rebarbora sa pri šľahaní rozpadne na malé kúsky.
7.
Hotový krém (bez hrudiek, vyšľahaný dohladka) vlejte do tortovej formy na základ z cesta. Povrch uhlaďte. Formou niekoľkokrát buchnite o pracovnú dosku, aby sa z cesta dostal von prebytočný vzduch.
Rebarborová torta s tvarohom
Rebarborová torta s tvarohom
Zdroj: Hera
8.
Zvyšok cesta z chladničky nastrúhajte na hrubom strúhadle. Týmito kúskami posypte povrch torty.
Rebarborová torta s tvarohom
Rebarborová torta s tvarohom
Zdroj: Hera
9.
Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 45 minút.
Rebarborová torta s tvarohom
Rebarborová torta s tvarohom
Zdroj: Hera
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Drážďanský trojvrstvový koláč
Drážďanský trojvrstvový koláč: Za tento recept budete ďakovať! Lahodný, mäkký a s bohatou plnkou + ďalšie tvarohové koláče
Čo dnes upiecť? Máme pre vás skvelý tip na Drážďanský trojvrstvový koláč a aj niekoľko ďalších...
Rebarbora a jahody
Výnimočné spojenie chutí rebarbory a jahôd
Sladučké jahody a kyslastá rebarbora spolu tvoria výnimočný pár.
Rebarborový sirup
Rebarbora je poklad v kuchyni, ale v tomto prípade ju určite nekonzumujte!
Čo rebarbora obsahuje? Aký má prínos pre zdravie? Ako ju zužitkovať v kuchyni a kedy je nebezpečná? Spoznajte...
7 fantastických benefitov rebarbory
Kyselkavá zelenina, ktorá v kombinácii s cukrom tvorí chutné dezerty.
Rezance s tvarohom a slaninou
Prázdna chladnička? Beriem tvaroh a robím tieto lacné pochúťky, hotové behom pár minút a sýta celá rodina!
Za málo peňazí - veľa muziky! Inšpirujte sa a varte lacno, dnes tieto pochúťky s tvarohom.