Pridať recept

Slovenský cupcake so smotanovým krémom

ingrediencie

120 g
tortová múka
50 g
kakao
1/2 ČL
prášok do pečiva
1/2 ČL
soľ
1 ks
vajce
70 g
Hera maslova prichuť
100 g
kryštálový cukor
50 g
vanilkový cukor
120 ml
cmár
1 ČL
ocot
1/2 ČL
jedlá sóda
ks
červené potravinárske farbivo

Krém:

250 ml
plnotučné mlieko
1 balíček
smotanový puding
60 g
kryštálový cukor
200 g
Hera maslova prichuť
ks
modré potravinárske farbivo
ks
červené potravinárske farbivo

postup

Fandite našim športovcom naplno - nielen pri pozeraní zápasov, ale i v kuchyni!

1.
KORPUS: Najskôr si pripravte tortovú múku. Na ňu budete potrebovať 100 g hladkej múky a 20 g kukuričného škrobu. Aspoň dvakrát preosiatu hladkú múku si zmiešate s kukuričným škrobom a zmes ešte raz na záver preosejete.
 
2.
Rúru necháte predhriať na 170°. Zmäknutú Heru Maslová príchuť vyšľaháte do peny. Potom postupne prisypávate preosiaty cukor, až kým nebude pena hladká a nadýchaná. Potom vmiešate celé vajce.
3.
V jednej miske si sfarbíte cmar (jeho farba by mala byť naozaj veľmi výrazná). V ďalšej veľkej mise si zmiešaním tortovej múky, kakaa, vanilkového cukru, prášku do pečiva a soli vytvoríte sypkú zmes. Tú do cesta postupne zašľaháte striedavo so sfarbeným cmarom – vždy končíte múčnou zmesou.
4.
V hrnčeku zmiešate sódu s octom a vzniknutú penu rýchle vmiešate do cesta. Košíčky napečenie ihneď plníte do 3/4 a dáte piecť na 20-22 minút. Hneď ako sú košíčky upečené, necháte ich ešte 5 minút v plechu na pečenie alebo košíčkoch, a potom ich premiestnite na chladiacu mriežku.
5.
SMOTANOVÝ KRÉM: Väčšiu časť mlieka nalejete do kastrólika, pridáte cukor a povaríte. Puding dobre rozmiešate vo zvyšnom studenom mlieku, prilejete k variacej sa zmesi a miešate tak dlho, až táto zmes zhustne a krátko prebuble. Stratí sa tak chuť škrobu.
6.
Pripravený puding prelejete do misy na šľahanie a necháte ho v nej úplne vychladnúť. Povrch pudingu ľahko posypete kryštálovým cukrom, aby na ňom nevznikla kožka.Do vychladeného pudingu vmiešate po kúskoch Heru Maslová a šľaháte, až kým vám nevznikne hladký krém.
7.
Na efekt trikolóry si pripravíte cukrárske vrecúško so špičkou a pomocou obyčajného štetca nakreslíte do vrecúška niekoľko farebných liniek. Vrecúško už len naplníte pripraveným krémom a zdobíte cupcakes.
8.
Nakoniec môžete cupcakes posypať farebnými cukrárenskými ozdobami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Cupcake, to je nád(hera)!
Kedy uzrel svetlo sveta prvý cupcake? A ako vlastne chutil? Poďte spoločne s Herou preniknúť do histórie jedného...
Naučte sa robiť základné krémy na cupcakes
Cupcake, to je Creme de la creme medzi dezertmi! Osvojte si najprv základné druhy a samotnú prípravu všetkých...
Kým pokoríte prvý cupcake
Milujete cupcaky, každý recept považujete za umelecké dielo, ale nechápete, ako takú nádheru môže niekto...
Šibi-ryby, mastné ryby… tak trochu iná Veľká noc
Upusťte od veľkonočnej klasiky a skúste veľkonočných vinšovníkov obdariť niečím novým, iným než...
cupcake kytica
Video: Jedlá kytička z cupcakes ku Dňu matiek
Druhá májová nedeľa každý rok tradične patrí najdôležitejším osobám na svete, a to našim mamám. Tento...
Prekvapte priateľov najlepším cupcakom. Tipy a triky od cukrárov
Čo priniesť na oslavu priateľom? Tým najlepším cupcakes! Cupcakes, malé a vynikajúce tortičky, ktoré...