Pridať recept

FOTORECEPT: Pikantné bravčové na hubách

ingrediencie

500 g
bravčové stehno
400 g
lečo
2 hrste
hríby
2 ks
čili paprička
2 PL
bravčová masť
1 KL
solamyl
1 ks
cibuľa
1 KL
tymian
1 dl
voda
1 hrsť
petržlenová vňať
ks
soľ

postup

Fptorecept: Pikantné bravčové na hubách
Fptorecept: Pikantné bravčové na hubách
Zdroj: ivet_hrabovska
 
1.
Mäsko narežeme na cca 0,5 cm hrúbku a z oboch strán osolíme.
Fptorecept: Pikantné bravčové na hubách
Fptorecept: Pikantné bravčové na hubách
Zdroj: ivet_hrabovska
 
2.
Rozpálime masť na panvici a mäsko z oboch strán opečieme do zlatista.
Fptorecept: Pikantné bravčové na hubách
Fptorecept: Pikantné bravčové na hubách
Zdroj: ivet_hrabovska
3.
Potom mäsko vyberieme a do výpeku dáme nakrájanú cibuľku. Restujeme cca 4 minútky.
Fptorecept: Pikantné bravčové na hubách
Fptorecept: Pikantné bravčové na hubách
Zdroj: ivet_hrabovska
4.
Pridáme nasekanú čili papričku (alebo aj 2 ks ak máte radi pikantné jedlá).
Fptorecept: Pikantné bravčové na hubách
Fptorecept: Pikantné bravčové na hubách
Zdroj: ivet_hrabovska
5.
Potom prihodíme scedené hríby, ktoré sme si aspoň na pol hodinku dali namočiť do vody.
Fptorecept: Pikantné bravčové na hubách
Fptorecept: Pikantné bravčové na hubách
Zdroj: ivet_hrabovska
6.
Nasleduje lečo a podlejeme 1 dl vody.
Fptorecept: Pikantné bravčové na hubách
Fptorecept: Pikantné bravčové na hubách
Zdroj: ivet_hrabovska
Fptorecept: Pikantné bravčové na hubách
Fptorecept: Pikantné bravčové na hubách
Zdroj: ivet_hrabovska
7.
Mäsko opäť vložíme do panvice a dusíme pod pokrievkou cca 20 minút, kým poriadne zmäkne.
Fptorecept: Pikantné bravčové na hubách
Fptorecept: Pikantné bravčové na hubách
Zdroj: ivet_hrabovska
8.
Po 20 minútach pridáme 1 KL tymianu a jemne poprášime solamylom. Premiešame.
Fptorecept: Pikantné bravčové na hubách
Fptorecept: Pikantné bravčové na hubách
Zdroj: ivet_hrabovska
Fptorecept: Pikantné bravčové na hubách
Fptorecept: Pikantné bravčové na hubách
Zdroj: ivet_hrabovska
9.
Na úplný záver pridáme hrsť petržlenovej vňate a dosolíme podľa chuti.
Fptorecept: Pikantné bravčové na hubách
Fptorecept: Pikantné bravčové na hubách
Zdroj: ivet_hrabovska
10.
Môžeme podávať. Dobrú chuť!
Fptorecept: Pikantné bravčové na hubách
Fptorecept: Pikantné bravčové na hubách
Zdroj: ivet_hrabovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...