Karfiolové ragú s hubami a čerstvým kôprom
ingrediencie
postup
Čerstvý karfiol je výborný aj surový, marinovaný v olivovom oleji s korením. Takto by sme mohli vymýšľať nový recept, ale mám tu jeden obľúbený, rýchly a dostupný pre každého, myslím, že vám bude chutiť.
Toto teplé jedlo má mať hutnú konzistenciu. Zároveň má byť zelenina zachovaná a nie rozvarená. Použijem laktózovú smotanu, ktorú môžete vymeniť za ovsenú, sójovú...
Na rozpálenej panvici na tuku osmahneme cibuľku. Vždy oslabte intenzitu ohňa keď pridávate cibuľu na tuk, aby nezhorela, no oheň postupne pridávajte aby sa rovnomerne osmahla.
Pridajte víno, karfiol pokrájaný na plátky (lepšie a rýchlejšie sa prehreje ako celé mini trsy) a huby (môžte použiť aj portobello, šitake či hlivu), biele korenie a soľ. Prehrejte (teda ingrediencie by mali mať rovnakú teplotu a mali by byť mierne zmäknuté), zalejte smotanou a nechajte redukovať. Občas premiešajte.
Pridajte nasekaný kôpor. Tesne pred podávaním kvapnite pár kvapiek limetky. Zamiešajte a podávajte na horúcom hlbšom tanieri.
TIP: ak by ste používali rastlinnú smotanu, tak na dohustenie môžete použiť aj časť zmesi, ktorú vymixujete do hladka a primiešate s vodou.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.