Pridať recept

Karfiolové ragú s hubami a čerstvým kôprom

Karfiolové ragú s hubami a čerstvým kôprom
Zdroj: Henrieta Peškovičová

ingrediencie

1 ks
šalotka
500 g
karfiol
200 g
šampiňóny
3 strúčiky
cesnaku
podľa chuti
biele korenie
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čerstvý kôpor
kvapiek
limetky
1 dl
biele suché víno
ks
kokosový tuk alebo olivový olej
1 liter
smotana na varenie

postup

Čerstvý karfiol je výborný aj surový, marinovaný v olivovom oleji s korením. Takto by sme mohli vymýšľať nový recept, ale mám tu jeden obľúbený, rýchly a dostupný pre každého, myslím, že vám bude chutiť.

Toto teplé jedlo má mať hutnú konzistenciu. Zároveň má byť zelenina zachovaná a nie rozvarená. Použijem laktózovú smotanu, ktorú môžete vymeniť za ovsenú, sójovú...

 

1.

Na rozpálenej panvici na tuku osmahneme cibuľku. Vždy oslabte intenzitu ohňa keď pridávate cibuľu na tuk, aby nezhorela, no oheň postupne pridávajte aby sa rovnomerne osmahla.

 
2.

Pridajte víno, karfiol pokrájaný na plátky (lepšie a rýchlejšie sa prehreje ako celé mini trsy) a huby (môžte použiť aj portobello, šitake či hlivu), biele korenie a soľ. Prehrejte (teda ingrediencie by mali mať rovnakú teplotu a mali by byť mierne zmäknuté), zalejte smotanou a nechajte redukovať. Občas premiešajte.

3.

Pridajte nasekaný kôpor. Tesne pred podávaním kvapnite pár kvapiek limetky. Zamiešajte a podávajte na horúcom hlbšom tanieri.

4.

TIP: ak by ste používali rastlinnú smotanu, tak na dohustenie môžete použiť aj časť zmesi, ktorú vymixujete do hladka a primiešate s vodou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Šúľance
3 tipy na klasický sobotňajší obed
Sobota je dňom, kedy potrebujeme popri ostatných aktivitách pripraviť niečo rýchlo a chutne. Nech sa páči tri...
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Varený karfiol
Spoznajte zdraviu prospešné účinky nenápadnej bielej hlávky!
Kedy ste si naposledy pripravili niečo z karfiolu? Táto skvelá zelenina je chutná, môžete ju pripraviť na mnoho...
Beriem kyslú smotanu, vajce, múku a karfiol už inak nerobím! Najlepšie cestíčko a perfektná večera bez
Beriem kyslú smotanu, vajce, cesnak a karfiol už inak nerobím! Najlepšie cestíčko a perfektná večera bez vyprážania je na stole!
Perfektné cestíčko, ktoré si zamilujete! Odkedy mám tento recept, klasický trojobal už vôbec nerobím.
Tieto zeleniny fungujú najlepšie na zdravšie čipsy
Zdravá alternatíva čipsov: Lupienky z tejto netradičnej suroviny chutia vynikajúco!
Zemiaky sú základom chrumkavých lupienkov, ktoré poznáme a milujeme. Ale vedeli ste, že existuje mnoho...
10+ receptov na bezmäsité pôstne jedlá (piaty pôstny týždeň)
10+ receptov na bezmäsité pôstne jedlá (piaty pôstny týždeň)
Piaty týždeň pôstu začína a my máme pre vás opäť skvelý výber receptov, ktoré budú chutiť celej rodine...