Pridať recept

Domáce odpaľované venčeky

30
porcií
1
minúta
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
palmarín
1 pohár
cca 2dl vody
250 g
polohrubá múka
ks
soľ
6 ks
vajce

plnka 1

1 liter
mlieko
2 balíčky
Zlatý klas
1 stonka
vanilkový lusk
6 PL
kryštálový cukor
2 ks
vaječné žĺtka
250 g
maslo

plnka 2

200 ml
šľahačková smotana
1 balíček
vanilkový cukor

postup

Veeeeeeeľmi dlho som tu nebola napravujem preto svoju chybu a hned pridávam receptík Viem že internetom koluje veľmi veľa receptov na odpaľované venčeky ale aj tak ..... možno sa vám bude hodiť.

1.
V kastroliku si necháme zovrieť vodu s palmarínom a štipkou soli. Vsypeme múku a miešame (odpaľujeme) kým sa na spodku nádoby neurobí biely povlak. Necháme vychladnúť a do vlažného po jednom zašľaháme celé vajcia. Cesto má byť husté a mazľavé. Po dôkladnom vyšľahaní naberieme do cukrárenskeho vrecka s hviezdicovou špičkou a striekame na vymasteny plech. Pečieme pri 200 spupňoch 20 min. POZOR RURU NEOTVARAME po upečení ešte teplé prekrojíme napolovicu.
 
2.
Trocha mlieka si nalejeme do misky vymiešame si v ňom žltka so zlatym klasom. Zvyšné mliečko si dame variť spolu z kaviarom z vanilkoveho lusku a cukrom. ( lusk potom pokrájam a zasypem kryštáľovym cukrom do zavaraninovej fľaše ) po zovretí mlieka si uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť. Ked nám puding vychladne poriadne ho vyšľahame spolu zo zmäknutým maslom. plnka má byť hladká a hustá chuťou pripomínať termix preto aj tak málo masla.
3.
Na záver si vyšľaháme šľahačku (ja použivam rastlinnú) spolu z vanilkovým cukrom do tuha a dáme trochu zachladiť do chladničky.
4.
A je to tu môžeme plniť. Obe plnky si preložíme do cukrárenského vrecka a plníme venčeky najprv pudingovou plnkou potom šľahačkou. vrch si ozdobíme podľa seba alebo necháme tak.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
XXL veterník
Fantastická veterníková torta alebo XXL veterník
Zobrali sme tradičný vanilkový veterník a vytvorili z neho vynikajúcu tortu!
Éclairs
Báječné truhličky s delikátnym krémom: Vyskúšajte vynikajúce domáce Éclairs
Odpaľované cesto s chrumkavým povrchom, domáci vanilkový krém zjemnený čerstvou šľahačkou a korunka z tmavej čokolády.
Báječné karamelové rezy: Poctivý krém medzi plátmi odpaľovaného cesta
Báječné karamelové rezy: Poctivý krém medzi plátmi odpaľovaného cesta
Tieto rezy sa hodia na sviatok i všedný deň. Sú fantasticky karamelové!
Veterníky
Ako na perfektné veterníky ako z cukrárne: Pripravte si doma najobľúbenejší slovenský zákusok
Netrúfne si na ne každý, ale práve preto odkrývajú naše cukrárske kvality. Veterníky sú kráľmi našich...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!