Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info
Vašich
25256
receptov

Špenátová roláda

Suroviny:

  • 400 g mrazený špenát
  • 100 g hladká múka
  • 3 ks vajce
  • 2 strúčiky cesnak
  • mletý muškátový oriešok
  • 125 g maslo
  • 1 ks tavený syr v črievku
  • 2 ks uvarené vajce natvrdo
  • 1 ks cibuľa
  • 1/2 ks červená paprika
  • tuk
  • mleté čierne korenie
  • vegeta
  • soľ
  • Čas prípravy: + min.

Postup receptu:

  • 1.
    Špenát rozmrazíme a dáme do misy, pridáme žĺtky, múku, prelisovaný cesnak, dochutíme mletým muškátovým orieškom, 1/4 ČL soli a premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do špenátu. Špenátovú zmes rozotrieme na vymastený papier na pečenie a pečieme pri 180 °C asi 12 až 15 minút. Cesto nepečieme príliš dlho, aby sa roláda pri zrolovaní nepolámala. Upečené špenátové cesto zrolujeme aj s papierom a necháme vychladnúť.
  • 2.
    Medzitým pokrájame nadrobno uvarené vajcia. Maslo so syrom vymiešame do peny. Do plnky pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, nakrájané vajcia a papriku, všetko spolu premiešame. Plnku dochutíme mletým čiernym korením, vegetou a soľou. Vychladnuté cesto rozvinieme, potrieme plnkou a roládu zvinieme. Zabalíme do fólie a dáme do chladu stuhnúť, potom ju nakrájame na plátky. Podávame s grilovanou zeleninou.
Ohodnoť recept
  • Hodnotenie: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tlačiť recept
90 100 2

Podobné recepty

Diskusia k receptu

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu Špenátová roláda.

Receptové bleskovky
Kým skončíte s varením, prečítajte si:

Ďalšie recepty

Fotorecept: Zemiakovo-kukuričná roláda so špenátom

Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a postrúhame na jemno. Údené mäso nakrájame na malé kúsky.. Uvarené a ošúpané zemiaky presypeme na dosku, pridáme do stredu vajce, soľ, tymián, muškátový oriešok...

Recept od: kucharka26 kucharka26

Špenátová roláda

Najskôr vyhrejeme rúru na 180°C a papierom na pečenie vyložíme plech s veľkosťou 30 x 34 cm. Vriacou vodou zalejeme špenát a necháme ho spariť asi na 2 minúty. Precedíme ho a necháme vychladnúť,...

Recept od: receptarka receptarka

Silvestrovské chuťovky s kozím syrom

Z kozieho syra vytvarujeme pomocou dvoch malých lyžičiek hrudky, ktoré umiestnime na Raciolky. Na syr naaranžujeme ovocie alebo orechy, celé to pokvapkáme trochou medu a môžeme podávať!, ku koziemu...

Fotorecept: Avokádová nátierka

Pripravíme si potrebné suroviny.. Avokádo si rozrežeme a lyžicou vyberieme dužinu.. Popučíme ho vidličkou. Hneď pokvapkáme citrónovou kôrou, aby nezhnedlo.. Pridáme maslo, kyslú smotanu a tatársku...

Recept od: katik030 katik030

Falošná treska

Uhorky, mrkvu a cibuľu si postrúhame na strúhadle. Do nádoby si dáme tvaroh, jogurt, tatarskú omáčku a koreniny. Zmiešame to a pridáme postrúhanú uhorku, cibuľu a mrkvu. Prajem dobrú chuť.

Recept od: exotka402 exotka402

Fotorecept: Petržlenovo-pórková kaša s čiernymi olivami

Petržlen očistíme a nakrájame na kocky. Spolu s nakrájaným pórkom ho na 1 PL oleja osmažíme.. Po 10-tich minútach zalejeme zeleninu 500 ml vody a necháme na miernom plameni dusiť, pokým nebude...

Recept od: hanus_prg hanus_prg

Fotorecept: Mexické guacamole

Pripravíme si suroviny.. Avokádo vidličkou "rozmačkáme".. Pridáme najemno pokrájanú cibuľu., a nakoniec všetko ostatné podľa chuti.. Dobrú chuť!

Recept od: domi4199 domi4199

Pizza rožky

Múku preosejeme do misky, pridáme olej, soľ a kvások ( teplá voda+cukor+droždie), vymiesime, podľa potreby pridáme múku. Necháme kysnúť asi hodinu na teplom mieste. Rozdelíme na 6 častí, vyvaľkáme,...

Recept od: Natalli115 Natalli115

Špenátovo – bryndzová nátierka

Vymixovat bryndzu s cesnakom a olejom, pridať natrhané listy a nahrubo domixovať. Ja mám rada aj hrudky v nátierkach, ak máte radi hladučký krém, vymixujte ako vám chutí :). Nakoniec primiešame...

Fotorecept: Zapekaná špargľa

Jarná pochúťka.

Recept od: eruska25 eruska25
Viac podobných receptov nájdete v kategóriách: Nový Čas pre ženy, Predjedlá a nátierky

Najobľúbenejšie témy:

Dobruchut | Kontakt | Pravidlá | Reklama | Kariéra v Azete | Pripomienky | Na stiahnutie | Cookies

© Azet.sk a.s. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich
prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×