Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info
Vašich
27081
receptov

Špenátová roláda

Suroviny:

  • 400 g mrazený špenát
  • 100 g hladká múka
  • 3 ks vajce
  • 2 strúčiky cesnak
  • mletý muškátový oriešok
  • 125 g maslo
  • 1 ks tavený syr v črievku
  • 2 ks uvarené vajce natvrdo
  • 1 ks cibuľa
  • 1/2 ks červená paprika
  • tuk
  • mleté čierne korenie
  • vegeta
  • soľ
  • Čas prípravy: + min.

Postup receptu:

  • 1.
    Špenát rozmrazíme a dáme do misy, pridáme žĺtky, múku, prelisovaný cesnak, dochutíme mletým muškátovým orieškom, 1/4 ČL soli a premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do špenátu. Špenátovú zmes rozotrieme na vymastený papier na pečenie a pečieme pri 180 °C asi 12 až 15 minút. Cesto nepečieme príliš dlho, aby sa roláda pri zrolovaní nepolámala. Upečené špenátové cesto zrolujeme aj s papierom a necháme vychladnúť.
  • 2.
    Medzitým pokrájame nadrobno uvarené vajcia. Maslo so syrom vymiešame do peny. Do plnky pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, nakrájané vajcia a papriku, všetko spolu premiešame. Plnku dochutíme mletým čiernym korením, vegetou a soľou. Vychladnuté cesto rozvinieme, potrieme plnkou a roládu zvinieme. Zabalíme do fólie a dáme do chladu stuhnúť, potom ju nakrájame na plátky. Podávame s grilovanou zeleninou.
Ohodnoť recept
  • Hodnotenie: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tlačiť recept
87 100 3

Podobné recepty

Diskusia k receptu

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu Špenátová roláda.

Receptové bleskovky
Kým skončíte s varením, prečítajte si:

Ďalšie recepty

Fotorecept: Zemiakovo-kukuričná roláda so špenátom

Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a postrúhame na jemno. Údené mäso nakrájame na malé kúsky.. Uvarené a ošúpané zemiaky presypeme na dosku, pridáme do stredu vajce, soľ, tymián, muškátový oriešok...

Recept od: kucharka26 kucharka26

Špenátová roláda

Najskôr vyhrejeme rúru na 180°C a papierom na pečenie vyložíme plech s veľkosťou 30 x 34 cm. Vriacou vodou zalejeme špenát a necháme ho spariť asi na 2 minúty. Precedíme ho a necháme vychladnúť,...

Recept od: receptarka receptarka

Ovsená kaša s karamelizovaným jablkom a mandľami

Jablko ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Dáme ho do hrnca, pridáme škoricu, troška vody a cukor. Miešame dokým nevznikne "omáčka". Vločky uvaríme asi v 200ml vody. Môžeme osladiť, ja som použila...

Recept od: Natalli115 Natalli115

Fotorecept: Ryžová kaša s ovocim

ranajky alebo zákusok

Recept od: lampova lampova

Fotorecept: Cesnakové zapekačky so syrom

Voňavé a chrumkavé raňajky alebo večera. Zdravšie ako pražené. Používam staršie pečivo alebo chlieb.

Recept od: rennatte rennatte

Nátierka z medvedieho cesnaku a rias

Receptov s použitím medvedieho cesnaku budeme mať teraz viac. Dnes som robila catering pre detičky do zdravej škôlky. Veľmi sa mi páči pokrokovosť rodičov a výber zdravého jedla pre deti, namiesto...

Nevšedná veľkonočná tlačenka

Surimi tyčinky necháme pri izbovej teplote rozmraziť. Na prípravu aspiku uvaríme mrkvu do polomäkka a nakrájame na tenké hranolčeky.. Želatínu necháme vo vode napučať podľa návodu na obale. V mise...

Recept od: Dr.oetker Dr.oetker

Fotorecept: Mrkvovo-tofu nátierka s cesnakom

Mrkvu nastrúhame nahrubo a na troche oleja ju cca 10 minút smažíme domäkka.. Tofu syr rozmixujeme s maslom, kari, soľou, cesnakom a trochou vody. Pridáme k nemu podusenú vychladenú mrkvu a nakoniec...

Recept od: hanus_prg hanus_prg

Fotorecept: Východniarska chlebová praženica

Túto netradičnú praženicu mi urobil kamarát z východu, ktorí boli u nás na návšteve. Najprv som sa na to pozerala skepticky, ale bolo to naozaj veľmi chutné. Odporúčam ju urobiť najmä vtedy, ak máte...

Recept od: ivet_hrabovska ivet_hrabovska

Tuniak so strateným vajíčkom

V stredne veľkom hrnci prevaríme vodu a pridáme 1 polievkovú lyžicu octu. Znížime plameň, lyžicou vytvoríme vír a priamo doň rozbijeme vajíčko. Varíme približne 4 minúty a proces opakujeme s ďalšími...

Recept od: Calvo_tuniak Calvo_tuniak
Viac podobných receptov nájdete v kategóriách: Nový Čas pre ženy, Predjedlá a nátierky

Najobľúbenejšie témy:

Dobruchut | Kontakt | Pravidlá | Reklama | Kariéra v Azete | Pripomienky | Na stiahnutie | Cookies

© Azet.sk a.s. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich
prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×