Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info
Vašich
28654
receptov

Špenátová roláda

Suroviny:

  • 400 g mrazený špenát
  • 100 g hladká múka
  • 3 ks vajce
  • 2 strúčiky cesnak
  • mletý muškátový oriešok
  • 125 g maslo
  • 1 ks tavený syr v črievku
  • 2 ks uvarené vajce natvrdo
  • 1 ks cibuľa
  • 1/2 ks červená paprika
  • tuk
  • mleté čierne korenie
  • vegeta
  • soľ
  • Čas prípravy: + min.

Postup receptu:

  • 1.
    Špenát rozmrazíme a dáme do misy, pridáme žĺtky, múku, prelisovaný cesnak, dochutíme mletým muškátovým orieškom, 1/4 ČL soli a premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do špenátu. Špenátovú zmes rozotrieme na vymastený papier na pečenie a pečieme pri 180 °C asi 12 až 15 minút. Cesto nepečieme príliš dlho, aby sa roláda pri zrolovaní nepolámala. Upečené špenátové cesto zrolujeme aj s papierom a necháme vychladnúť.
  • 2.
    Medzitým pokrájame nadrobno uvarené vajcia. Maslo so syrom vymiešame do peny. Do plnky pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, nakrájané vajcia a papriku, všetko spolu premiešame. Plnku dochutíme mletým čiernym korením, vegetou a soľou. Vychladnuté cesto rozvinieme, potrieme plnkou a roládu zvinieme. Zabalíme do fólie a dáme do chladu stuhnúť, potom ju nakrájame na plátky. Podávame s grilovanou zeleninou.
Ohodnoť recept
  • Hodnotenie: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tlačiť recept
87 100 3

Podobné recepty

Diskusia k receptu

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu Špenátová roláda.

Ďalšie recepty

Špenátová roláda

Špenát očistíme, sparíme a pomelieme. Potom do neho pridáme múku s mliekom, soľ, žĺtky a opatrne zamiešame aj sneh z bielkov.. Zmes nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme ju...

Recept od: najkucharka najkucharka

Fotorecept: Zemiakovo-kukuričná roláda so špenátom

Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a postrúhame na jemno. Údené mäso nakrájame na malé kúsky.. Uvarené a ošúpané zemiaky presypeme na dosku, pridáme do stredu vajce, soľ, tymián, muškátový oriešok...

Recept od: kucharka26 kucharka26

Ovsená kaša s arašidovým maslom

pre zdravé raňajky to najlepšie :) rýchle a ešte k tomu aj jednoduché

Recept od: Spydigy Spydigy

Pečeňová paštéta

Pečeň vymixujeme, pridáme vajcia, šľahačku, soľ, korenie. Vylejeme do menšej nádoby na pečenie (cca 500ml) alebo srnčieho chrbta a dáme piecť na cca 40min na 150 stupňov.. Je výborná vlažná aj...

Recept od: Vendelincok Vendelincok

Fotorecept: Bryndzová nátierka s pažítkou

Do misky dáme celú bryndzu, asi 4PL pažítkovej nátierky a trochu masla. Všetko si pridávame podľa chuti a zmiešame.. Pridáme mletú červenú papriku a vidličkou roztlačíme.. Na koniec si na drobno...

Recept od: smejkachichi smejkachichi

Fotorecept: Nátierka z baklažánu

Super zeleninová nátierka.

Recept od: dorisa dorisa

Nátierka z jogurtu a mladého špenátu

mladý špenát je výborný aj surový, použitý napr. do nátierky

Recept od: evauhlik evauhlik

Taštičky z lístkového cesta

recept je vhodný na oslavy, grilovačky záhradné párty a na iné voľnočasové aktivity :)

Recept od: MissBee MissBee

Fotorecept: Pivná nátierka DĽA PABÉDY

Nátierka je výdatná na proteíny a tuky, ale aj vzácnu a charakteristickú mliečnu mikroflóru, jedinečnú pre bryndzu a významnú pre ochranu tráviaceho traktu. Mladý csnak dodáva veľa mikrobicídnych...

Recept od: zuna7 zuna7

Fotorecept: Tofu špenátová pomazánka

Mrazený špenát podusíme s trochou vody na panvici. Osolíme a necháme ho poriadne vychladiť.. V mixéri si dohladka rozmixujeme tofu s trochou vody a čiernym korením.. Potom k tofu zmesi pridáme...

Recept od: hanus_prg hanus_prg
Viac podobných receptov nájdete v kategóriách: Nový Čas pre ženy, Predjedlá a nátierky

Najobľúbenejšie témy:

Dobruchut | Kontakt | Pravidlá | Reklama | Kariéra v Azete | Pripomienky | Na stiahnutie | Cookies

© Azet.sk a.s. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich
prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×