Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info
Vašich
24265
receptov

Špenátová roláda

Suroviny:

  • 400 g mrazený špenát
  • 100 g hladká múka
  • 3 ks vajce
  • 2 strúčiky cesnak
  • mletý muškátový oriešok
  • 125 g maslo
  • 1 ks tavený syr v črievku
  • 2 ks uvarené vajce natvrdo
  • 1 ks cibuľa
  • 1/2 ks červená paprika
  • tuk
  • mleté čierne korenie
  • vegeta
  • soľ
  • Čas prípravy: + min.

Postup receptu:

  • 1.
    Špenát rozmrazíme a dáme do misy, pridáme žĺtky, múku, prelisovaný cesnak, dochutíme mletým muškátovým orieškom, 1/4 ČL soli a premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do špenátu. Špenátovú zmes rozotrieme na vymastený papier na pečenie a pečieme pri 180 °C asi 12 až 15 minút. Cesto nepečieme príliš dlho, aby sa roláda pri zrolovaní nepolámala. Upečené špenátové cesto zrolujeme aj s papierom a necháme vychladnúť.
  • 2.
    Medzitým pokrájame nadrobno uvarené vajcia. Maslo so syrom vymiešame do peny. Do plnky pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, nakrájané vajcia a papriku, všetko spolu premiešame. Plnku dochutíme mletým čiernym korením, vegetou a soľou. Vychladnuté cesto rozvinieme, potrieme plnkou a roládu zvinieme. Zabalíme do fólie a dáme do chladu stuhnúť, potom ju nakrájame na plátky. Podávame s grilovanou zeleninou.
Ohodnoť recept
  • Hodnotenie: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tlačiť recept
90 100 2

Podobné recepty

Diskusia k receptu

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu Špenátová roláda.

Kým skončíte s varením, prečítajte si:

Ďalšie recepty

Fotorecept: Zemiakovo-kukuričná roláda so špenátom

Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a postrúhame na jemno. Údené mäso nakrájame na malé kúsky.. Uvarené a ošúpané zemiaky presypeme na dosku, pridáme do stredu vajce, soľ, tymián, muškátový oriešok...

Recept od: kucharka26 kucharka26

Špenátová roláda

Najskôr vyhrejeme rúru na 180°C a papierom na pečenie vyložíme plech s veľkosťou 30 x 34 cm. Vriacou vodou zalejeme špenát a necháme ho spariť asi na 2 minúty. Precedíme ho a necháme vychladnúť,...

Recept od: receptarka receptarka

Fotorecept: Horčica z tekvice Hokkaido

Cibuľu nakrájame nadrobno a na troche oleja osmažíme dohneda. Potom pridáme na kocky nakrájanú tekvicu hokkaido, zalejeme teplým vývarom a dusíme do mäkka.. Medzitým ako sa tekvica varí, celé...

Recept od: hanus_prg hanus_prg

Fotorecept: Džem z tekvice Hokaido s pomarančom

Tekvica Hokaido sa dá krásne spracovať aj do formy džemíku.

Recept od: vlastina1952 vlastina1952

Fotorecept: Cestovinová omeleta na pive

Ako prvé si uvaríme cestoviny (môžete použiť špagety alebo dlhé hrubé rezance). Keďže pšeničnú múku nemôžem, zvolila som kukuričné cestoviny, ale samozrejme, že môžete siahnuť po klasických...

Recept od: vacica vacica

RAW cuketové jednohubky

Na tejto kombinácii surovej zeleniny je super to, že príprava trvá kratšie ako ich zjedenie :) Nachystajte si pevné mladé cukety, kešu oriešky, ľan, olivový olej, cesnak, červenú čerstvú papriku,...

Fotorecept: Škoricová placka na raňajky

Ovsené vločky polejeme mliekom a necháme chvíľu napučať. Pridáme vajíčko, škoricu, trošičku cukru (medu, javorového sirupu). Všetko poriadne premiešame. Vylejeme na rozpálenú panvicu a z oboch strán...

Recept od: Vendelincok Vendelincok

Sušené čili papričky v oleji

Pikantná korenina na dochutenie vašich jedál.

Recept od: ikzm1 ikzm1

Vynikajúci dip na pečené zemiaky

Veľmi rýchly a veľmi chutný dip k zemiakom. Či už ich pečiete ako americké zemiaky, v šupke alebo v pahrebe.

Recept od: baska1323 baska1323

Fotorecept: Šalát z červenej repy s tuniakom

nepísala som množstvá, ale červenú repu a tuniaka treba dať v pomere 2:1, čiže dva diely repy a jeden diel tuniaka... červenú repu dobre umyjeme a dáme pariť do parného hrnca, alebo varíme vo vode,...

Recept od: evauhlik evauhlik
Viac podobných receptov nájdete v kategóriách: Nový Čas pre ženy, Predjedlá a nátierky

Najobľúbenejšie témy:

Dobruchut | Kontakt | Pravidlá | Reklama | Kariéra v Azete | Pripomienky | Na stiahnutie | Cookies

© Azet.sk a.s. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich
prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×