Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info
Vašich
27500
receptov

Špenátová roláda

Suroviny:

  • 400 g mrazený špenát
  • 100 g hladká múka
  • 3 ks vajce
  • 2 strúčiky cesnak
  • mletý muškátový oriešok
  • 125 g maslo
  • 1 ks tavený syr v črievku
  • 2 ks uvarené vajce natvrdo
  • 1 ks cibuľa
  • 1/2 ks červená paprika
  • tuk
  • mleté čierne korenie
  • vegeta
  • soľ
  • Čas prípravy: + min.

Postup receptu:

  • 1.
    Špenát rozmrazíme a dáme do misy, pridáme žĺtky, múku, prelisovaný cesnak, dochutíme mletým muškátovým orieškom, 1/4 ČL soli a premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do špenátu. Špenátovú zmes rozotrieme na vymastený papier na pečenie a pečieme pri 180 °C asi 12 až 15 minút. Cesto nepečieme príliš dlho, aby sa roláda pri zrolovaní nepolámala. Upečené špenátové cesto zrolujeme aj s papierom a necháme vychladnúť.
  • 2.
    Medzitým pokrájame nadrobno uvarené vajcia. Maslo so syrom vymiešame do peny. Do plnky pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, nakrájané vajcia a papriku, všetko spolu premiešame. Plnku dochutíme mletým čiernym korením, vegetou a soľou. Vychladnuté cesto rozvinieme, potrieme plnkou a roládu zvinieme. Zabalíme do fólie a dáme do chladu stuhnúť, potom ju nakrájame na plátky. Podávame s grilovanou zeleninou.
Ohodnoť recept
  • Hodnotenie: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tlačiť recept
87 100 3

Podobné recepty

Diskusia k receptu

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu Špenátová roláda.

Receptové bleskovky
Kým skončíte s varením, prečítajte si:

Ďalšie recepty

Špenátová roláda

Špenát očistíme, sparíme a pomelieme. Potom do neho pridáme múku s mliekom, soľ, žĺtky a opatrne zamiešame aj sneh z bielkov.. Zmes nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme ju...

Recept od: najkucharka najkucharka

Fotorecept: Zemiakovo-kukuričná roláda so špenátom

Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a postrúhame na jemno. Údené mäso nakrájame na malé kúsky.. Uvarené a ošúpané zemiaky presypeme na dosku, pridáme do stredu vajce, soľ, tymián, muškátový oriešok...

Recept od: kucharka26 kucharka26

Fotorecept: Bylinkové maslo s medvedím cesnakom

Spôsob ako uskladniť vzácnu bylinku. Najviac chutí natreté na čerstvý chlieb, pridávame do nátierok, alebo potierame pečené kuriatko, môžeme použiť ako základ na omáčky a všade tam kde bežne...

Recept od: rennatte rennatte

Nátierka z údeného lososa

Velmi jednoducha a velmi chutna natierka

Recept od: Darlene1 Darlene1

Šunkovo-syrová roláda

Slaná nepečená roláda vhodná pri príležitosti rôznych osláv, Silvestra, Veľkej noci...

Recept od: simonaszolnoki simonaszolnoki

Fotorecept: Aspikové prasiatko

aspiky a vajcové tlačenky robievam často a nielen na sviatky, tentoraz som zvolila trochu netradičnú formu

Recept od: evauhlik evauhlik

Fotorecept: Palacinkové závitky s lososom

Výborné na obed napr. aj na Veľký piatok.

Recept od: domi4199 domi4199

Fotorecept: Vínnocibuľovinová nátierka OŇÓĽJUŠKO

Nátierka tentokrát nie je racionálna, je vykreovaná na sviatočné príležitosti, pre pochutnávanie si v menších, jednohubkových množstvách. Chuť má delikátnu, s jemnou vínnou, kyslastou a cibuľovinovou...

Recept od: zuna7 zuna7

Vajíčka s medveďou plnkou

Spolu vymixujeme uvarené žĺtka, medvedí cesnak, píniové oriešky aj s olivovým olejom a soľou. Môžeme pridať čili kvôli ostrosti. Lyžicou vmiešame wasabi alebo zázvorovú pastu. Do uvarených bielkov...

Viac podobných receptov nájdete v kategóriách: Nový Čas pre ženy, Predjedlá a nátierky

Najobľúbenejšie témy:

Dobruchut | Kontakt | Pravidlá | Reklama | Kariéra v Azete | Pripomienky | Na stiahnutie | Cookies

© Azet.sk a.s. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich
prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×