Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info
Vašich
24030
receptov

Špenátová roláda

Suroviny:

  • 400 g mrazený špenát
  • 100 g hladká múka
  • 3 ks vajce
  • 2 strúčiky cesnak
  • mletý muškátový oriešok
  • 125 g maslo
  • 1 ks tavený syr v črievku
  • 2 ks uvarené vajce natvrdo
  • 1 ks cibuľa
  • 1/2 ks červená paprika
  • tuk
  • mleté čierne korenie
  • vegeta
  • soľ
  • Čas prípravy: + min.

Postup receptu:

  • 1.
    Špenát rozmrazíme a dáme do misy, pridáme žĺtky, múku, prelisovaný cesnak, dochutíme mletým muškátovým orieškom, 1/4 ČL soli a premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do špenátu. Špenátovú zmes rozotrieme na vymastený papier na pečenie a pečieme pri 180 °C asi 12 až 15 minút. Cesto nepečieme príliš dlho, aby sa roláda pri zrolovaní nepolámala. Upečené špenátové cesto zrolujeme aj s papierom a necháme vychladnúť.
  • 2.
    Medzitým pokrájame nadrobno uvarené vajcia. Maslo so syrom vymiešame do peny. Do plnky pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, nakrájané vajcia a papriku, všetko spolu premiešame. Plnku dochutíme mletým čiernym korením, vegetou a soľou. Vychladnuté cesto rozvinieme, potrieme plnkou a roládu zvinieme. Zabalíme do fólie a dáme do chladu stuhnúť, potom ju nakrájame na plátky. Podávame s grilovanou zeleninou.
Ohodnoť recept
  • Hodnotenie: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tlačiť recept
90 100 2

Podobné recepty

Diskusia k receptu

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu Špenátová roláda.

Kým skončíte s varením, prečítajte si:

Ďalšie recepty

Fotorecept: Zemiakovo-kukuričná roláda so špenátom

Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a postrúhame na jemno. Údené mäso nakrájame na malé kúsky.. Uvarené a ošúpané zemiaky presypeme na dosku, pridáme do stredu vajce, soľ, tymián, muškátový oriešok...

Recept od: kucharka26 kucharka26

Špenátová roláda

Najskôr vyhrejeme rúru na 180°C a papierom na pečenie vyložíme plech s veľkosťou 30 x 34 cm. Vriacou vodou zalejeme špenát a necháme ho spariť asi na 2 minúty. Precedíme ho a necháme vychladnúť,...

Recept od: receptarka receptarka

Sušené čili papričky v oleji

Pikantná korenina na dochutenie vašich jedál.

Recept od: ikzm1 ikzm1

Vynikajúci dip na pečené zemiaky

Veľmi rýchly a veľmi chutný dip k zemiakom. Či už ich pečiete ako americké zemiaky, v šupke alebo v pahrebe.

Recept od: baska1323 baska1323

Fotorecept: Šalát z červenej repy s tuniakom

nepísala som množstvá, ale červenú repu a tuniaka treba dať v pomere 2:1, čiže dva diely repy a jeden diel tuniaka... červenú repu dobre umyjeme a dáme pariť do parného hrnca, alebo varíme vo vode,...

Recept od: evauhlik evauhlik

Vafle

Múku preosej, pridaj cukor, kypriaci prášok do pečiva, soľ a premiešaj. Potom pridaj zmäknuté maslo, vlažné mlieko, vajcia, vyšľahaj hladké cesto a nechaj ho dve hodiny odstáť.. Cesto potom nalievaj...

Fotorecept: Sladká nátierka z arašidového masla

Rozmixujeme banán s arašidovým maslom a rozmixujeme do hladka. Nátierka je výborná na pečivo, ale vhodná aj ako krém do koláčov..

Recept od: Vendelincok Vendelincok

Fotorecept: Rožkový dezert

Teplé raňajky pre všetkých maškrtníkov.

Recept od: vava06 vava06

Pikantná sterilizovaná nátierka

Pikantná pomazánka na celý rok...

Recept od: N.ada N.ada
Viac podobných receptov nájdete v kategóriách: Nový Čas pre ženy, Predjedlá a nátierky

Najobľúbenejšie témy:

Dobruchut | Kontakt | Pravidlá | Reklama | Kariéra v Azete | Pripomienky | Na stiahnutie | Cookies

© Azet.sk a.s. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich
prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×