Vašich
23541
receptov

Špenátová roláda

Suroviny:

  • 400 g mrazený špenát
  • 100 g hladká múka
  • 3 ks vajce
  • 2 strúčiky cesnak
  • mletý muškátový oriešok
  • 125 g maslo
  • 1 ks tavený syr v črievku
  • 2 ks uvarené vajce natvrdo
  • 1 ks cibuľa
  • 1/2 ks červená paprika
  • tuk
  • mleté čierne korenie
  • vegeta
  • soľ
  • Čas prípravy: + min.

Postup receptu:

  • 1.
    Špenát rozmrazíme a dáme do misy, pridáme žĺtky, múku, prelisovaný cesnak, dochutíme mletým muškátovým orieškom, 1/4 ČL soli a premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do špenátu. Špenátovú zmes rozotrieme na vymastený papier na pečenie a pečieme pri 180 °C asi 12 až 15 minút. Cesto nepečieme príliš dlho, aby sa roláda pri zrolovaní nepolámala. Upečené špenátové cesto zrolujeme aj s papierom a necháme vychladnúť.
  • 2.
    Medzitým pokrájame nadrobno uvarené vajcia. Maslo so syrom vymiešame do peny. Do plnky pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, nakrájané vajcia a papriku, všetko spolu premiešame. Plnku dochutíme mletým čiernym korením, vegetou a soľou. Vychladnuté cesto rozvinieme, potrieme plnkou a roládu zvinieme. Zabalíme do fólie a dáme do chladu stuhnúť, potom ju nakrájame na plátky. Podávame s grilovanou zeleninou.
Ohodnoť recept
  • Hodnotenie: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tlačiť recept
90 100 2

Podobné recepty

Diskusia k receptu

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu Špenátová roláda.

Kým skončíte s varením, prečítajte si:

Ďalšie recepty

Fotorecept: Zemiakovo-kukuričná roláda so špenátom

Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a postrúhame na jemno. Údené mäso nakrájame na malé kúsky.. Uvarené a ošúpané zemiaky presypeme na dosku, pridáme do stredu vajce, soľ, tymián, muškátový oriešok...

Recept od: kucharka26 kucharka26

Špenátová roláda

Najskôr vyhrejeme rúru na 180°C a papierom na pečenie vyložíme plech s veľkosťou 30 x 34 cm. Vriacou vodou zalejeme špenát a necháme ho spariť asi na 2 minúty. Precedíme ho a necháme vychladnúť,...

Recept od: receptarka receptarka

Crostini s paprikovo-paradajkovou nátierkou a cuketou

Zeleninu umyjeme. Do pekáča dáme rozrezanú papriku, paradajky a očistený cesnak, pokvapkáme olivovým olejom, posolíme a okoreníme. Pečieme 20 minút pri teplote 200 °C. Upečenú zeleninu rozmixujeme...

Recept od: lieeenkaaa lieeenkaaa

Syrovo pažítková nátierka

Zmäknuté maslo vymiešame so syrom. Umyjeme pažítku a nasekáme na drobno. Pridáme k maslu a syru. Osolíme, pridáme čierne korenie a pomiešame.

Recept od: smejkachichi smejkachichi

Nátierka z údených kalamárov

Do misky si vylejeme konzervu kalamárov. Roztlačíme ich vidličkou. Pridáme maslo a tavený syr a poriadne rozmiešame. Dochutíme citrónovou šťavou. Jarnú cibuľku si nakrájame na tenké pásiky primiešame...

Recept od: helkahelenka helkahelenka

Omáčka z tekvicových semienok

Tekvicové semienka veľmi pozvoľna a za stáleho miešania opražíme nasucho na panvici. Keď sa nafúknu, necháme ich vychladnúť a dôkladne ich rozdrvíme na prášok (najlepšie v mažiari). V miske zmiešame...

Fotorecept: Teplá cuketová nátierka na topinky

Cukinu očistíme, nakrájame na kocky, osolíme a necháme "vypotiť". Na troche oleja cukinu podusíme.. Rozmixujeme cukinu, pridáme prelisovaný cesnak, kečup, horčicu.. Nátierka je chutná teplá...

Recept od: Vendelincok Vendelincok

Cesnáková nátierka

Táto nátierka je vhodná pre celú rodinu na raňajky,lebo na jednohubky-chuťovky,atď

Recept od: bejbej1 bejbej1

Fotorecept: Cuketová teplá nátierka

Táto nátierka je úžasná, treba ju vyskúšať.

Recept od: Ingova Ingova

Zaváraná mäsová pomazánka

veľká dobrotka na raňajky :-)))

Recept od: diabambulka diabambulka
Viac podobných receptov nájdete v kategóriách: Nový Čas pre ženy, Predjedlá a nátierky

Najobľúbenejšie témy:

Dobruchut | Kontakt | Pravidlá | Reklama | Kariéra v Azete | Pripomienky | Na stiahnutie

© Azet.sk a.s. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich
prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×