Pridať recept

Bazový sirup

ingrediencie

20 ks
kvet čiernej bazy
750 ml
voda
1 kg
cukor
3 balíčky
Kyselina citrónová Dr.Oetker
1 štipka
pomôcka na konzervovanie Dr.Oetker

postup

1.
Kvety čiernej bazy namočíme do studenej vody a necháme na papierovej utierke odkvapkať. Pomocou nožničiek odstrihneme silnejšie časti stoniek.
 
2.
Vo veľkom hrnci prevaríme vodu s cukrom. Hrniec odstavíme zo sporáka a vmiešame kyselinu citrónovú s pomôckou na konzervovanie. Pridáme očistené kvety, prikryjeme pokrievkou a uložíme na 5 dní do chladničky.
3.
Sirup scedíme a ešte krátko povaríme asi 1 minútu. Plníme do fľašiek, uzavrieme viečkom a uložíme do chladničky.
4.
Sirup riedime pitnou vodou podľa chuti.
5.
TIP: Do bazového nápoja môžeme pridať citrón a ľadovú drvinu. Získame tak vynikajúci osviežujúci nápoj na letné dni.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jahody
Super zdravá maškrta: Jahody zlepšujú náladu i koncentráciu
Doprajte si jahody každý deň. Vždy vás odmenia dobrou náladou.
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Keď chceme rýchlo upiecť chutný koláč, bublanina je jedným z najlepších riešení. Nadýchané cesto...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
3 najosviežujúcejšie letné nápoje
3 najosviežujúcejšie letné nápoje, vďaka ktorým sa vyhnete sladkým sódam
Tieto jednoduché nápoje vám spríjemnia váš pitný režim, spoľahlivo a chutne nahradia chuť na sladké sódy...
Nostalgické dobroty z čerstvých jahôd
Pripravte si s nami nostalgické pochúťky: Šľahačkový pohár, jahodová dreň či roláda
Jahodové maškrty, ktoré odolali času a sú stále populárne aj dnes.
Broskyne
Sezóna broskýň: Ako skladovať broskyne? Na čo všetko sa dajú použiť?
Sezóna broskýň je vzácna, netrvá dlho – aspoň keď hovoríme o chutných šťavnatých plodoch zo záhrad...