Pridať recept

Jahodový topping z ružového vína

ingrediencie

650 g
jahody (nakrájané na malé kúsky)
200 ml
ružové víno
1 balíček
Želírovací cukor Extra 2:1 Dr.Oetker

postup

1.
Vo veľkom hrnci dobre premiešame jahody s vínom a pridáme želírovací cukor. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
 
2.
Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkom, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
3.
TIPY: Dá sa pripraviť aj zo zmrazených jahôd (pred spracovaním je potrebné ich rozmraziť). Výborne chutí s Panna Cottou Dr.Oetker.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať