Pridať recept

Losos so zelerovým pyré

ingrediencie

Losos:

800 g
losos s kožou
100 g
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
bylinky (bazalka, rozmarín...)
trochu
olej/maslo

Zelerové pyré:

1 ks
zeler
100 g
plesňový syr
trochu
maslo
podľa chuti
muškátový oriešok
podľa chuti
soľ

Na ozdobu:

podľa chuti
čerstvá bazalka
podľa chuti
mrkva postrúhaná na nite
podľa chuti
zelené fazuľky

postup

Recept pochádza z populárnej kuchárskej TV šou a túto pochúťku pripravoval Vilo Habo a Dávid Habo.

1.
Lososa osolíme, okoreníme a pod kožu dáme bylinky. Potom ho z oboch strán opečieme a necháme 8 minút piecť v rúre.
 
2.
Zeler na pyré uvaríme, vodu zlejeme a rozmixujeme ho s maslom, soľou a muškátovým orieškom. Do pyré môžeme pridať aj plesňový syr, ktorý zvýrazní chuť pyré.
3.
Podávame: Lososa podávame s lístkom bazalky a zelerovým pyré, ktoré ozdobíme niťami mrkvy. Losos vynikajúco chutí aj s uvarenými zelenými fazuľkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať