Burger s grilovaním mäsom
1
porcia
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
130
g
mleté hovädzie mäso
1
PL
olej
1
čerstvý ananás
1
ks
veľká celozrnná žemľa
1
PL
Tatárskej omáčky Hellmann's
1
hrsť
nakrájaný listový šalát
1
červená cibuľa
1
štipka
soľ
1
štipka
korenie
postup
Chuťovka pre každého fajnšmekra.
1.
Mäso okoreníme a vymiešame do mazľavej konzistencie. Vytvoríme z neho placku tenkú cca 1,5 cm a v chladničke necháme 30 minút stuhnúť.
2.
Mäso sprudka orestujeme z oboch strán na rozpálenom grile alebo na rozpálenej panvici s troškou oleja, necháme cca 3 minúty odležať a potom osolíme. Medzitým na výpeku z mäsa alebo na grile opečieme koliesko ananásu. Zľahka ho osolíme.
3.
Žemľu rozkrojíme na polovicu a pod grilom obe časti opečieme z oboch strán.
4.
Na spodný diel natrieme pol lyžice Tatárskej omáčky Hell-mann's, naaranžujeme šalát, položíme mäso, druhú polovicu Tatárskej omáčky Hellmann´s, grilovaný ananás, nasekanú červenú cibuľu a priklopíme chrumkavým "vrchnákom" žemle.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.