Pridať recept

Losos pečený s čili papričkami, sušenými paradajkami a kaparami, zemiaková kaša

Losos pečený s čili papričkami, sušenými paradajkami a kaparami, zemiaková kaša
Zdroj: Electrolux_recept

ingrediencie

800 g
filety z lososa s kožou
50 g
sušené paradajky v olivovom oleji
30 g
kapary v náleve
3 ks
čili papričky
5 ks
cherry paradajky
1 kg
zemiaky
350 ml
plnotučné mlieko
150 g
maslo
ks
olivový olej
ks
soľ

postup

1.
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky a nasypeme do dierovanej nádoby. Osolíme a dáme do predhriatej rúry nastavenej na funkciu Vlhká para 96 °C, čas 30 – 40 minút. Po uvarení zemiaky rozmixujeme, pridáme maslo, teplé mlieko a dochutíme soľou. Kašu odložíme na teplé miesto, kým sa upečie losos, alebo pred podávaním zohrejeme v rúre.
 
2.
Lososa očistíme od šupín a prípadných kostí, kožu na rybe ponecháme. Filety preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme olivovým olejom
a osolíme. Kapary, sušené paradajky, cherry paradajky a čili papričky nasekáme na menšie kúsky a nasypeme na lososa. Do stredu mäsa zapichneme teplotnú sondu a dáme piecť do predhriatej rúry nastavenej na funkciu Horúca para 190 °C. Teplotnú sondu nastavíme na 65 °C.
3.
Po upečení nakrájame rybu na jednotlivé porcie a podávame so zemiakovou kašou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
foodtruck
Parné rúry na potulkách Slovenskom I.
Plne vybavená kuchyňa na kolesách, v ktorej si pripravíte chutné a zdravé jedlá, čoskoro zavíta na východné...
Tradičná zemiaková fučka, chamuľa
Kedysi jedlo chudobných, dnes rodinný poklad! Babičkina CHAMUĽA či zemiaková FUČKA si pohár kyslého mlieka či žinčice priam pýta!
Najjednoduchšie jedlo na svete a pritom neskutočná pochúťka. Staré mamy vedeli, čo pripraviť, aby všetkým chutilo!
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...