Bezlaktózový ryžový nákyp s marhuľami, FOTORECEPT
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
PL
maslo
1
hrnček
ryža
2,5
hrnčeky
voda
2
PL
marhuľový džem
1
balíček
vanilkový cukor´
1
PL
kukuričný škrob
2
ks
vajce
ks
strúhanka na vymastenie zapekacej misy
ks
maslo na vymastenie zapekacej misy
1
PL
kakaový prášok
400
g
marhule
postup
Vynikajúca pochúťka na teplý obed alebo studenenú večeru s čerstvými marhuľami.
1.
Na masle orestujeme ryžu kým zhnedne.
2.
Podlejeme vodou (2,5 hrnčeka) a necháme to všetko vypariť.
3.
Potom pridáme 2 PL marhuľového džemu, 1 balíček vanilkového cukru a 1 PL kukuričného škrobu.
4.
Zapekaciu misu si vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Polovicu zmesy oddelíme a jednu preklopíme do misy. Na vrch poukladáme polovicu marhúľ.
5.
Druhú zmes zmiešame s 1 PL kakaa a navrstvíme na marhule.
6.
Na vrch opäť poukladáme marhule a takto nachystaný nákyp pečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov 30 minút.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.