Pridať recept

Kuracie s jahodovou omáčkou

ingrediencie

ks
kuracie prsia
1 dl
smotana na šľahanie
10 ks
čerstvé jahody
1 PL
práškový cukor
ks
bylinky
ks
soľ

postup

Sezóna jahôd začala a na koláče nemáme chuť. Keď je z jahôd džem,zavarané a zamrazené pričom ešte stále niečo ostalo,prečo si ich nedať k obedu 😉

1.
Kuracie rozrezeme na 2platy a z oboch stran opeceme kratko na oleji. Podlejeme vyvarom alebo vodou a pridame akekolvek bylinky (oregano,bazalka,tymian, ...) Varime do zmaknutia. Pripadne kuracie spravit na pare 😉
 
2.
Jahody nakrajame na stvorceky a zalejeme vodou. Varime cca pol hodinky. Trosku ich popucime zalejeme smotanou (cca deci) a privedieme k varu. Zahustime mliekom a mukou (liala som cez sytko aby sa mi nespravili hrudky). Na zaver som pridala praskovy cukor podla chuti.
3.
Kuskus spravit podla navodu ale hodi sa k tomu aj ryza mozno ze viac ako ten kuskus.
4.
Rychle,lahke,chutne a tato kombinacia masa a jahod je fakt bozska 😉
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať