Pridať recept

Panna cotta

4
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 ml
smotana na šľahanie
1 ks
vanilkový cukor Dr Oetker
5
želatína Dr Oetker
150 g
čučoriedky
150 g
jahody
2 PL
cukor

postup

Lahodná chuť panna cotty vynikne spolu s čočoriedkovým a jahodovým želé.

1.
Plátky želatíny necháme napučať v 100 ml vody. Do hrnca dáme smotanu na šľahanie spolu s vanilkovým cukrom. Želatínu zbavíme prebytočnej vody a pridáme k smotane. Na miernom plameni uvaríme.
 
2.
K čučoriedkam pridáme lyžicu cukru a rozmixujeme ich. Zmes dáme na dno pohárov a dáme chladiť do chladničky. Uvarenú panna cottu nalejeme na čučoriedkovú zmes.
3.
Jahody osladíme trochou cukru a rozpučíme. Nalejeme na panna cottu a dáme vychladiť. Pred podávaním ozdobíme čerstvým ovocím.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať