Pridať recept

Jahodové cupcakes s dvomi rôznymi polevami

ingrediencie

2 ks
vajce
125 g
kryštálový cukor
125 g
Hera maslova prichuť
1 balíček
vanilkový cukor
200 g
polohrubá múka
2 ČL
prášok do pečiva
80 g
biela čokoláda
150 g
jahody
ks
soľ

Ružová poleva:

150 g
jahody
200 g
tvaroh
3 PL
jahodový džem
125 g
Hera maslova prichuť
1 balíček
vanilkový cukor

Biela poleva:

200 g
smotanový syr
50 g
práškový cukor
250 g
smotana
1 balíček
vanilkový cukor

Ozdobenie:

ks
jahody

postup

Pečenie je radosť, o ktorú sa stojí zato podeliť. O to viac, keď ide o kombináciu vlastnoručne napečených sladkých dobrôt s čerstvými sladučkými jahodami! Jahody totiž milujú malí aj veľkí, a to v akejkoľvek podobe. Vyskúšajte napríklad jahodové cupcakes. Vyzerajú úžasne a zvládne ich aj úplný začiatočník.

1.
Rúru predhrejte na 200 °C (180 °C horkovzdušná). Do plechu na cupcake vložte papierové košíčky. Jahody očistite a nakrájajte na malé kúsky, čokoládu nastrúhajte.
 
2.
Heru, kryštálový cukor, obidve vajcia a 1 vrecko vanilkového cukru rozmixujte metličkovým mixérom na jemnú krémovú konzistenciu. Pri stálom miešaní pridávajte múku, prášok do pečiva a štipku soli. Nakoniec pridajte aj nasekané jahody a nastrúhanú bielu čokoládu.
3.
Pripraveným cestom naplňte plech na cupcakes, a potom ho vložte na 20 – 25 minút do už predhriatej rúry. Či je cesto hotové skontrolujte pomocou drevenej špajle, ktorá by po zapichnutí a následnom vytiahnutí mala zostať čistá. Hotové cupcakes nechajte vychladnúť.
4.
Medzitým si pripravte ružovú polevu. Očistite 150 g jahôd a spoločne s tvarohom vyšľahajte jahodové pyré. Do pyré pridajte jahodový džem a miešajte, dokiaľ zmes nemá jemnú krémovú konzistenciu. Heru rozmixujte s vanilkovým cukrom a pridajte do jahodového pyré, miešajte metličkou, dokiaľ nevznikne hustý tuhý krém. Hotový krém ešte intenzívne zamiešajte. Potom ním dekorujte polovicu cupcakes a ozdobte zvyšnými jahodami.
5.
Na bielu polevu zmiešajte smotanový syr s práškovým cukrom. Pridajte 250 g smotany, ktorú ešte predtým vyšľahajte s vanilkovým cukrom. Hotový krém nanášajte na zvyšné cupcakes zdobičkou s hviezdicovým koncom s priemerom 15 mm.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať