Pridať recept

Trasená torta s jahodami

ingrediencie

5 ks
vajcia
7 PL
jemný kryštálový cukor
7 PL
polohrubá múka
2 PL
voda
1/2 balíček
prášok do pečiva

Plnka:

400 ml
smotana na šľahanie (33 %)
400 ml
pochúťková kyslá smotana
2 balíčky
Créme Olé puding bez varenia s čokoláda Dr.Oetker
ks
práškový cukor
ks
kakao

Na povrch:

1 balíček
Šľahačková prášková smotana dr.Oetker
ks
tmavé zdobenie Dr Oetker
ks
jahody čerstvé

postup

Tortička je výborná, rýchla príprava, vhodná na nedeľu alebo na slávnostné príležitosti.

1.
Korpus: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a vodu. Upečieme vo vymastenej a múkou vysypanej forme, priemer 24 cm pri teplote 180°C 20-25 minút. Údaje sú orientačné. Necháme vychladnúť.
 
2.
Plnka: do uzatvárateľnej nádoby dáme šľahačkové smotany, kyslú smotanu a 2 pudingy čokoláda Créme Olé. Trasieme, kým nám plnka nezhustne. Trvá to cca 3 minúty. Môžeme pridať podľa chuti aj kakao a práškový cukor.
3.
Na vyhladnutý korpus natrieme polovicu plnky, poukladáme pokrájané jahody, natrieme druhú polovicu plnky.
4.
Šľahačku v prášku pripravíme so 150 ml studeného mlieka. Natrieme celú tortu, povrch ozdobíme pomocou cukrárenského vrecka. Posypeme zdobením a ozdobíme jahodami. Odložíme do chladu a podávame. Dobrú chuť!
TRASENÁ TORTA S JAHODAMI
TRASENÁ TORTA S JAHODAMI
Zdroj: BlazenaSadovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať