Pridať recept

Čerešňová špaldová bublanina, FOTORECEPT

Fotorecept: Čerešňová špaldová bublanina
Zdroj: ivet_hrabovska

ingrediencie

4 ks
vajce
200 g
cukor
180 g
maslo
120 ml
olej
160 ml
mlieko
400 g
špaldová hladká múka
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
1/2 KL
soľ
600 g
čerešne

postup

Tradičná bublanina z netradičnej múky...

1.

Vyšľaháme bielka v mise.

Fotorecept: Čerešňová špaldová bublanina
Fotorecept: Čerešňová špaldová bublanina
Zdroj: ivet_hrabovska
 
2.

V druhej mise vyšľaháme žĺtka s cukrom, pridáme roztopené maslo, olej, mlieko.

Fotorecept: Čerešňová špaldová bublanina
Fotorecept: Čerešňová špaldová bublanina
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Čerešňová špaldová bublanina
Fotorecept: Čerešňová špaldová bublanina
Zdroj: ivet_hrabovska
3.

Premiešame špaldovú múku so soľou a kypriacim práškom a vmiešame do riedkej zmesi.

Fotorecept: Čerešňová špaldová bublanina
Fotorecept: Čerešňová špaldová bublanina
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Čerešňová špaldová bublanina
Fotorecept: Čerešňová špaldová bublanina
Zdroj: ivet_hrabovska
4.

Na záver primiešame rozšľahané vaječné bielka a takto prichystané cesto roztrieme na vymastený a vymúčený plech.

Fotorecept: Čerešňová špaldová bublanina
Fotorecept: Čerešňová špaldová bublanina
Zdroj: ivet_hrabovska
5.

Na vrch navrstvíme polovicu čerešní a pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov 10 minút.

Fotorecept: Čerešňová špaldová bublanina
Fotorecept: Čerešňová špaldová bublanina
Zdroj: ivet_hrabovska
6.

Potom dáme druhú polovicu čerešní a pečieme ďalších 30 minút tiež pri 170 stupňoch.

Fotorecept: Čerešňová špaldová bublanina
Fotorecept: Čerešňová špaldová bublanina
Zdroj: ivet_hrabovska
7.

Vrch upečeného koláča posypeme práškovým cukrom a podávame. Dobrú chuť!

Fotorecept: Čerešňová špaldová bublanina
Fotorecept: Čerešňová špaldová bublanina
Zdroj: ivet_hrabovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať