Pridať recept

Hrachová kaša s údeným

4
porcie
560
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
suchý hrach
ks
voda
300 g
údené mäso
2 ČL
soľ
1 ČL
mleté čierne korenie
2 ks
bobkový list

postup

1.
Prepláchnutý hrach necháme namočený vo vode, najlepšie cez noc, nech poriadne nabobtná. Na druhý deň vodu zlejeme.
 
2.
Hrach spolu s údeným mäsom dáme do hrnca, prilejeme studenú vodu. Toľko, aby presahovala asi 3 cm nad hrach. Pridáme bobkové listy a varíme.
3.
Keď je údené mäso mäkké a hrach sa už pomaly rozvára, mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Hrach varíme až do rozvarenia, nebudeme musieť pridávať žiadnu múku, ani ho mixovať.
4.
Takto ho máme radi u nás, keď ešte cítime sem-tam kúsky hrachu. Po dovarení vyberieme bobkové listy a dochutíme soľou a mletým čiernym korením. So soľou opatrne, hrach sme varili spolu s údeným, ktoré býva dosť slané. Dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať