Pridať recept

Špagetové muffiny

ingrediencie

125 g
kryštálový cukor
2 ks
vajce
150 g
polohrubá múka
325 g
HERA maslová
25 g
kakao
1 ČL
prášok do pečiva
100 ml
mlieko
30 g
biela čokoláda
150 g
smotanový syr
40 g
práškový cukor
1 ČL
vanilkový cukor
125 ml
jahodová poleva
ks
soľ

postup

Sladké a veselé špagety!

1.
Rúru predhrejeme na 200 °C (180 °C teplovzdušná). Do formy na muffiny vložíme papierové košíčky alebo nastrihaný papier na pečenie.
 
2.
V miske zmiešame 125 g Hery, cukor a ručným mixérom šľaháme do hladka. Potom pridáme vajce. Ďalej do zmesi primiešame múku, kakao, prášok do pečiva, štipku soli a premiešame. Pomaly prilievame do cesta mlieko. Cesto dáme do formy na muffiny a v predhriatej rúre pečieme asi 20 minút. Pri zapichnutí špajdle sa nám cesto nesmie lepiť. Keď sú muffiny upečené, necháme ich vychladnúť.
3.
Medzitým si pripravíme zdobenie. Bielu čokoládu nastrúhame na strúhadle nahrubo. V ďalšej miske si zmiešame smotanový syr s práškovým cukrom. Vyšľaháme do tuha 200 g Hery s vanilkovým cukrom a metličkou po kúskoch vmiešame do smotanového syra s práškovým cukrom. Prvú porciu vyšľaháme dotuha a zvyšok opatrne primiešame. Potom necháme ochladnúť v chladničke.
4.
Pripravenú polevu dáme do zdobiaceho vrecúška a zdobíme muffiny do podoby špagiet a necháme tuhnúť. Ozdobený muffin polejeme jahodovou polevou a ozdobíme nastrúhanou bielou čokoládou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať