Pridať recept

Raw polievka s borákom

ingrediencie

1 ks
menšia cuketa
1 hrsť
borákové listy
1 hrsť
špenát
trochu
10cm šalátová uhorka
1 strúčik
cesnaku
2 PL
repkový olej
1 ČL
sezamový olej
štipiek
morská soľ
trochu
borákové kvety

postup

Polievok kde sú použité iba surové ingrediencie (raw), nie je stále dosť. Ako i nápadov, ako zmixovať, aké ingrediencie použiť. Niekedy chýba gazdinkám len odvaha na vyskúšanie. A hlavne – ako celé jedlo dochutiť, aby to ako môj kamarát hovorí - nechutilo ako tráva. Isto mal na mysli tú klasické trávu, ktorej radi bosí beháme J

Od kamarátky Olinky, skvostnej bylinkárky som dostala borák. O boráku som už článok písala. Jeho listy chutia uhorkovo, sú však nepríjemne chlpaté až ostré. No v smoothie či inom mixovanom jedle sú skvelo osviežujúce. Kvety boráka sú tiež jedlé, rada ich zbieram a používam na ozdobu jedla. Borák je rastlina, ktorá umožňuje včielkam najesť sa ich nektáru dosýta. Preto je dobrého vysádzať borák aj v sadoch, kde čakáte úrodu vďaka opeleniu. Nech aj včely majú svoje J 

Táto polievka je „životabudičom“ pre unavený organizmus. Je v nej veľa chlorofylu, vitamínu C, chrómu a železa. Kombinácie surovín samozrejme využite podľa vlastnej chuti, nech vám je tento nápad aspoň navigáciou.  

1.

Borákové kvety a olej odložte na stranu a ostatné ingrediencie vymixujte do hladkej kaše. Ak nemáte mladučkú cuketu, radšej ju ošúpte, so šupkou by mohla polievka zhorknúť – podobne aj s uhorkou. Nalejte polievku do taniera, polejte olejom a ozdobte kvetmi boráku, ktoré potom s polievkou zjedzte.

 
2.

TIP: Ak chcete polievku zjemniť, pridajte ešte napríklad vydlabanú dužinu mladého kokosu, alebo rastlinné mlieko.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať