Pridať recept

Polievka z bielych koreňov, hrášku a konope

Polievka z bielych koreňov, hrášku a konope
Zdroj: Henrieta Peškovičová

ingrediencie

1 ks
kaleráb
1/4 ks
kel
1 ks
petržlen
1 ks
paštrnák
trochu
zeler
1 ks
malá cuketa
200 g
hrášok
200 g
konopné lúpané semienka
1 ks
šalotka
2 strúčiky
cesnaku
trochu
petržlenová vňať
2 PL
kokosový olej
1 ČL
mletá rasca

postup

Vždy sa veľmi snažím, aby sa do našich detí dostalo čo najviac zeleniny a ovocia. S ovocím sa hráme v smoothie a dezertoch, zelenina nám ide dolu krkom trošku ťažšie. Teda nám, skôr deťom J  Naša staršia má rada kaleráb, papriku a baby špenát, hrášok a mrkvu, kapustu..ostatné zje len v mixovanej forme. Ako mi sama povedala, tam jej môžem namixovať hocičo, len nech to nevidí J Ale vždy sa pýta čo na tanieri má, a tak zvykla zjesť veľa šošovice, cícerovú aj hocijaké z môjho výberu. Všetky polievky, ktorých recepty som zverejnila jedia aj deti J teda tie, ktoré sú v krémovom stave. A takto zjedla aj hubovú, hoci hríb nemôže ani cítiť. Mixovanie je cesta, ako dať deťom čerstvé a výživné jedlo, sami si pochutia a postupne si na zeleninu samé zvyknú aj v inom stave.

Naviac, táto polievka je aj trochu „raw“, lebo hrášok a zelené kelové listy sú primixované až na záver, teda varením nestratili svoju vitamínovú hodnotu. Z kelu vždy vyrežte hlúbiky, mixovaním a varením by mohli zhorknúť. 

 

1.

Zeleninu očistite a pokrájajte na menšie kúsky. Malú časť semienok osmahnite na suchej panvici. Na cibuľke preduste paštrnák a kalerábom a trochou rasce. Pridajte zeler s cesnakom a zalejte vodou. Posoľte, pridajte petržlenovú vňať.

 
2.

Keď sa zelenina uvarí (nie rozvarí), sceďte zmes a vhoďte do mixéra. Pridajte kel, hrach, cuketu a vymixujte spolu s konopnými semienkami do hladkej kaše.

3.

Ak by bola moc hustá, pridajte z odloženého vývaru(po scedení). Nalejte do taniera a posypte opraženými konopnými semienkami. Ja som moju porciu ozdobila ja trochou čerstvého tymianu.

4.

TIP: do polievky môžete pri mixovaní pridať maslo, alebo ricottu ...ja som ju chcela v takejto vegánskej verzii.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať