Pridať recept

Liate pečené buchty, FOTORECEPT

ingrediencie

200 ml
mlieko
2 ČL
kvások
1 kocka
čerstvé droždie

Cesto

250 g
hladká múka
250 g
polohrubá múka
50 g
cukor
1 ks
vajce
100 ml
olej
300 ml
mlieko
ks
soľ

Plnka

500 g
tvaroh
100 g
cukor
3 ks
vajce

postup

Mala som už dlho chuť na pečené buchty, ale nechcelo sa mi s nimi babrať. Našla som na internete tento úžasný recept. Vyskúšajte! Tvaroh odporúčam hrudkovitý, mala som iba jemný a veľmi sa mi rozlial. Plnku zvolte podľa chuti: džem, orechy, mak, tvaroh.

1.

V teplom mlieku s cukrom rozdrobíme kvasnice a necháme vzísť kvások.

 
2.

Do misy dáme všetky ingrediencie na cesto a prilejeme kvások. Mixérom spracujeme riedke cesto.

Fotorecept: Liate pečené buchty
Fotorecept: Liate pečené buchty
Zdroj: Vendelincok
3.

Do vymasteného plechu (cca 35x25cm) hneď vylejeme polovicu cesta. Do pomyslenej mriežky robíme kôpky plnky. Ja som davala tvaroh a sem tam trochu džemu.

Fotorecept: Liate pečené buchty
Fotorecept: Liate pečené buchty
Zdroj: Vendelincok
4.

Vylejeme zbytok cesta. Najskôr v tenkej vrstve po dĺžke potom po šírke.

Fotorecept: Liate pečené buchty
Fotorecept: Liate pečené buchty
Zdroj: Vendelincok
5.

Vo vyhriatej rúre na 190stupňov pečieme cca 45min. Vychladnutý koláč pocukrujeme a nakrájame.

6.

Tvarohovu plnku som spravila z tvarohu, cukru a vajíčok.

Fotorecept: Liate pečené buchty
Fotorecept: Liate pečené buchty
Zdroj: Vendelincok
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať