Pridať recept

Cuketový džem s ananásom

5
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
cuketa
1 konzerva
ananásový kompót 560 g
3 ks
citrón
500 g
Želírovací cukor Extra 2:1 Dr.Oetker

postup

Nezvyčajný džem z cukety a ananásu.

1.
Ošúpanú a na malé kocky pokrájanú cuketu (čistá váha 1 kg), dáme variť spolu s ananásovou šťavou a šťavou z citrónov. Keď je uvarená dosklovita, pridáme ananás z konzervy a spolu povaríme.
 
2.
Rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme 500 g Želírovací cukor Dr. Oetker 2:1. Za stáleho miešania varíme aspoň 5 minút. Urobíme skúšku hustnutia. Ak je potrebné ešte povaríme.
3.
Nalievame do čistých nahriatych pohárov. Obrátime viečkom dolu na 30 minút. Môžeme ešte uložiť do deky až do vychladnutia. Mne vyšlo z jednej dávky 5 pohárov 300 ml. Je výborný! Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.