Pridať recept

Džem z ríbezlí a jost

ingrediencie

1 liter
šťava z ríbezlí a jost
1 kg
cukor
1 ks
Gelfix Klasik 1:1 Dr.Oetker

postup

1.
Ríbezle a josty očistíme a dáme variť do hrnca. Prepasírujeme.
 
2.
Gelfix si zmiešame s 3 lyžicami cukru a pridáme k ovocnej šťave. Necháme zovrieť a pridáme zvyšok cukru.
3.
Varíme asi 8-10 minút, ak by bol džem málo hustý, pridáme lyžičku kyseliny citrónovej.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.